Close sidebar
Close sidebar

Prima ședință de guvern din 2023. Ce acte normative sunt pe masa Executivului

Miercuri, 4 ianuarie 2023, este programată prima ședință de cabinet a Guvernului Nicolae Ciucă. Pe lista actelor normative luate în discuție de Executiv se află șapte proiecte de Hotărâri de Guvern, precum și un Memorandum.

Sorin Negru,

Guvernul Nicolae Ciucă - prima ședință de guvern din 2023

[Sursa foto: gov.ro]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Premierul și miniștrii din cabinetul condus de Nicolae Ciucă se reîntorc la muncă după zilele libere de la trecerea în Noul An.

Citește și: VIDEO- Cozi la plata taxelor și impozitelor- românii așteaptă de ore întregi

Ședința de guvern de miercuri, 4 ianuarie, este programată pentru ora 14.00, potrivit site-ului Gov.ro.

Ce subiecte sunt pe agenda ședinței de Guvern de miercuri

[Sursa foto: gov.ro]

Potrivit agendei publicat de Executiv, vor fi discutate și aprobate șapte proiecte de Hotărâri de Guvern, precum și un Memorandum.

Citeste si: „Pentru ce ai lăsat copilașul tău?”. Momente de coșmar la înmormântarea lui Ionuț, tânărul din Iași care și-a luat viața în curtea părinților! Familia lui este îngenuncheată de durere- kanald.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: UPDATE. Incendiu uriaș în Maramureș: Flăcările scăpate de sub control au ajuns la case și un rezervor de motorină, grad maxim de alertă- antena3.ro

Ca de fiecare dată, pot apărea și proiecte de OUG pe lista suplimentară a ședinței de guvern.

Ce subiecte sunt pe agenda ședinței de Guvern de miercuri

Un proiect de hotărâre pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici privind modernizarea canalelor Dunăre- Marea Neagră şi Poarta Albă- Midia, Năvodari în vederea creşterii siguranţei navigaţiei se află pe agenda şedinţei de Guvern de miercuri, potrivit unei informări de presă a Cabinetului Ciucă.

Citește și: Cât costă azi litrul de motorină și benzină, după eliminarea compensării de 50 de bani de la 1 ianuarie 2023

Executivul urmează să mai discute un proiect de hotărâre pentru modificarea şi completarea HG nr. 832/2022 privind stabilirea atribuţiilor, organizarea şi funcţionarea Cancelariei prim-ministrului.

Citește și: Salarii și pensii majorate de la 1 ianuarie 2023. Toate modificările financiare care intră în vigoare

Un alt proiect de hotărâre care urmează să fie analizat vizează aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru reabilitarea sediului administrativ al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie din Strada Batiştei nr.

25 din Bucureşti.

De asemenea, Cabinetul Ciucă urmează să stabilească modalitatea de acordare a despăgubirilor pentru pagubele şi/sau daunele produse de speciile de faună de interes cinegetic cuprinse în anexele nr. 1 şi 2 la Legea vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic nr. 407/2006 şi unele măsuri de punere în aplicare a acesteia.

Guvernul vrea să facă mai accesibil procesul electoral pentru persoanele cu dizabilități

În cadrul şedinţei Executivului va fi prezentată şi o informare privind elaborarea studiului comparativ referitor la practicile şi instrumentele tehnice utilizate de către alte state pentru accesibilizarea proceselor electorale pentru persoanele cu dizabilități. 

Citeste si: VIDEO Cum și-a găsit Alin Oprea tatăl natural? „Am ales special seara de Crăciun și vârsta de 33 de ani. Era vârsta la care Iisus Hristos s-a răstignit și luna în care s-a născut.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul dur în limba română al lui Michele Morrone după ce a vizitat o parte din atracțiile turistice din România- radioimpuls.ro

Citeste si: UPDATE. Incendiu uriaș în Maramureș: Flăcările scăpate de sub control au ajuns la case și un rezervor de motorină, grad maxim de alertă- antena3.ro

Citește și: Zile libere 2023. Câte minivacanțe vor avea românii anul acesta? Lista completă

Pe agenda Guvernului se mai află un memorandum referitor la aprobarea componentei instituţionale a României în Comitetul de Monitorizare aferent Programului Interreg VI-A NEXT România- Republica Moldova şi o analiză privind proiectul de hotărâre pentru actualizarea cuantumului soldei de grad/salariului gradului profesional deţinut de personalul militar, respectiv poliţiştii şi poliţiştii de penitenciare.

Imagini de la ultima ședință de guvern din anul trecut

[Sursa foto: gov.ro]

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI