Elveţia este prima țară din lume care organizează un astfel de referendum, conform Agenției ANSA.

Nu este pentru prima oară când elvețienii sunt chemați la urne pentru a vota măsuri de sănătate pentru a combate o pandemie: legea privind coronavirusul a fost deja supusă votului popular pe 13 iunie. În vara acestui an, a fost acceptată cu mai mult de 60% din voturi.

Citeste si: Guvernul italian va impune „super certificatul verde”. Ce măsuri îi așteaptă pe cei nevaccinați

Referendum pentru certificatul verde COVID-19 

Duminică, cetățenii elvețieni sunt din nou chemați la urne pentru a se exprima prin vot în legătură cu lege, ca urmare a modificărilor adoptate de Parlament în martie și împotriva cărora a fost organizat un referendum.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Prima țară din lume care organizează referendum pentru certificatul COVID-19

Citeste si: Ce booster poți să faci în funcție de schema de vaccinare COVID-19 pe care ai facut-o

Una dintre cele mai contestate modificari are legătură cu temeiul juridic al certificatului verde COVID-19. La fel ca în alte țări europene, certificatul- care atestă vaccinarea, un test negativ sau recuperarea- este contestat în mod regulat prin proteste stradale, dar, conform ultimelor sondaje, se așteaptă ca noua versiune a legii să treacă de urne și să fie aprobată în proporții de 61% de votanți.

38% sunt împotrivă, iar 1% sunt nehotărâți.

Citeste si: Un medic din Franța vindea certificate verzi la 1.000 de euro bucata


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si