Close sidebar
Close sidebar

Prima țară din lume care organizează referendum pentru certificatul COVID-19

Elveția este prima țară din lume care organizează referendum pentru certificatul COVID-19. Toți cetățenii cu vârsta legală de votare sunt așteptați duminică la urne, pentru a-și exprima opinia în legătură cu modificări ce urmează să fie aduse Legii COVID, inclusiv cu privire la temeiul juridic al certificatului verde.

Alexandra Costea,

Prima țară din lume care organizează referendum pentru certificatul COVID-19

[Sursa foto: istock.com]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Elveţia este prima țară din lume care organizează un astfel de referendum, conform Agenției ANSA.

Nu este pentru prima oară când elvețienii sunt chemați la urne pentru a vota măsuri de sănătate pentru a combate o pandemie: legea privind coronavirusul a fost deja supusă votului popular pe 13 iunie. În vara acestui an, a fost acceptată cu mai mult de 60% din voturi.

Citeste si: Guvernul italian va impune „super certificatul verde”. Ce măsuri îi așteaptă pe cei nevaccinați

Referendum pentru certificatul verde COVID-19 

Duminică, cetățenii elvețieni sunt din nou chemați la urne pentru a se exprima prin vot în legătură cu lege, ca urmare a modificărilor adoptate de Parlament în martie și împotriva cărora a fost organizat un referendum.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

[Sursa foto: istock.com]

Citeste si: Ce booster poți să faci în funcție de schema de vaccinare COVID-19 pe care ai facut-o

Una dintre cele mai contestate modificari are legătură cu temeiul juridic al certificatului verde COVID-19. La fel ca în alte țări europene, certificatul- care atestă vaccinarea, un test negativ sau recuperarea- este contestat în mod regulat prin proteste stradale, dar, conform ultimelor sondaje, se așteaptă ca noua versiune a legii să treacă de urne și să fie aprobată în proporții de 61% de votanți.

38% sunt împotrivă, iar 1% sunt nehotărâți.

Citeste si: Un medic din Franța vindea certificate verzi la 1.000 de euro bucata

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI