„A venit primăvara, proporția de vaccinare în rândul populației daneze este mare și epidemia a fost înfrântă”, este mesajul transmis miercuri de Autoritatea Sănătății și a Medicamentelor din Danemarca. „Ca atare, Consiliul Național al Sănătății își încheie acum eforturile de vaccinare la scară largă împotriva Covid-19 pentru acest sezon.”

Citeste si: ”Explozie” de cazuri de rujeolă în lume. Anunțul a fost făcut de OMS și Unicef

Astfel, o dată cu anunțul autorităților daneze, populația nu va mai fi invitată la vaccinare începând cu data de 15 mai 2022. Cu toate acestea, toată lumea își va putea încheia schema completă de vaccinare și va putea în continuare să-și facă vaccinul dacă dorește.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Campania de vaccinare împotriva Covid-19 a afost demarată în Danemarca la scurt timp după ziua de Crăciun din anul 2020. În aproape 2 ani de la începerea acesteia, în jur de 81% din cei 5,8 milioane de cetățeni danezi au fost vaccinați, conform autorităților, iar 3,6 milioane dintre aceștia au primit și doza booster, notează  The Telegraph.

Autoritățile daneze susțin că o mare parte din populație este imunizată împotriva Covid-19

În același timp, mulți dintre locuitori au fost deja infectați cu virusul SARS-CoV-2 de când varianta Omicron a devenit tulpina dominantă, ceea ce înseamnă că o mare parte din populație este imunizată, declară autoritățile din Danemarca.

Citeste si: Directorul OMS avertizează că suntem ''din ce în ce mai orbi'' la transmiterea COVID-19

Oficialii danezi din domeniul sănătății au precizat că vaccinarea anti-Covid va deveni probabil necesară din nou începând cu toamna acestui an, atunci când este de așteptat ca noi variante ale coronavirusului să apară.

Hotărărea danezilor de a suspenda programul de vaccinare vine într-un moment când situația infectărilor rămâne destul complicată la nivel mondial. Europa și SUA au renunțat la majoritatea restricțiilor anti-Covid, însă China continuă să impună carantine în timp ce virusul se răspândește în orașe importante precum Shanghai și Beijing.

Citeste si: Dr. Marinescu, despre cazul fetiţei de 5 ani cu hepatită severă: E o ipoteză în care e vorba şi de adenovirus, dar nu stabileşte relaţie de cauzalitate cu această formă de hepatită


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si