Pe Timotei Păcurar- unul dintre cei mai tineri primari din țară- l-am găsit pe acoperișul viitoarei unități de pompieri pe care încearcă s-o ridice din temelia unei clădiri vechi. Comuna pe care o păstorește nu are un astfel de centru de urgență, iar cel mai apropiat oraș se află la 30 de km.

Citeste si: VIDEO| Noul Guvern promite ajutoare importante pentru antreprenorii care angajează persoane între 55 și 65 de ani

"Durează undeva la o oră până vin pompierii, dacă Doamne ferește se întâmplă ceva și atunci trebuie să fim preventivi. Atunci am zis Hai să salvăm clădirea, dar nu aveam banii să investim în asta, adică am făcut în primăvară o estimare și era undeva la 800 mii lei. Mai mult decât tot bugetul pe care avem să-l cheltuim", spune primarul Timotei Păcurar.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO| Crăciunul a devenit un calvar pentru multi români! Părinții au început să ceară credit pentru jucăriile copiilor

Primarul își petrece concediul pe șantier

Din bugetul local a cheltuit doar 5 000 de lei. Pentru restul investițiilor, primarul în vârstă de 30 de ani a găsit sponsori și a primit donații. Ca să termine acoperișul înainte de primele ninsori- și-a luat concediu două săptâmani pe care are de gând să le petreacă pe șantier.

"Chiar acum pe perioada concediului lui a fost o chestie, ne lua undeva la 20.000 de lei o firmă pentru niste lucruri simple de dulgherie, care au fost făcute în regie proprie în câteva zile și tot așa o lucrare de o asemenea anvergură ne costă foarte mult, bani pe care nu ii avem la momentul acesta", spune viceprimarul Adrian Suciu.

Citeste si: Bani pentru cei care angajeaza varstnici

Impresionați de inițiativa primarului, localnicii au pus umărul la treabă.

"Nu este greu. Ne face plăcere. Suntem o echipă, o comunitate de oameni tineri care ne străduim să facem cât mai bine treaba și să se vadă și rezultate după noi", spune Grigore Zaharia, consilier local.

Odată ce remiza de pompieri va fi gata, aici va ajunge o autospecială de intervenție primită-n dar din partea unei comunități din Austria. Până atunci, aleșii locali și voluntarii muncesc cot la cot.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si