Somațiile de executare silită vin una după alta la primăria din Golăiești. Până acum au ajuns 30 de înștiințări prin care autoritățile locale sunt informate că li se va pune sechestru pe aproape tot ce ar putea fi vândut pentru recuperarea sumelor neplătite. Primele pe listă sunt căminul cultural și primăria.

Elevii învață în căminul cultural

"În fiecare zi tot apar, tot apar dosare în executare.

Iată că suntem în situația asta de a fi pe toate paginile, la televizor, că ne execută ba căminul cultural, ba sediul, ba o școală sau alte bunuri.", ne-a spus primarul comunei.

Citeste si: Tragedie: o familie întreagă s-a aruncat în gol de la etajul șapte al unui bloc

Din cauză că școala din comună este în construcție de ani buni, iar bani pentru finalizarea lucrărilor nu sunt, elevii învață acum în căminul cultural.

Citeste si: Ora de vară 2022: Când se schimbă ora în România? Vom dormi mai puţin

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Localnicii nici nu vor să audă că ar putea rămâne fără cămin cultural sau primărie.

Autoritățile datorează 200 000 de euro

Cele mai vechi datorii sunt din anul 2007, iar ultima somație de executare silită a venit în urmă cu două zile, pentru o sumă de 200 000 de euro pe care autoritățile locale o datorează de 9 ani, unei firme de construcții.

Dacă nu fac rost de bani în următoarele două săptămâni, clădirea în care funcționează primăria va fi scoasă la vânzare.

Citeste si: De la 1 iulie vaccinarea se va face exclusiv la medicul de familie. Ce prevede proiectul de Ordonanță de Urgență

Actualul edil spune că toate necazurile sunt din cauza vechiului primar, care i-ar fi lăsat moștenire datorii uriașe, în condițiile în care din taxe și impozite se strâng doar 400.000 de lei într-un an.

Citeste si: Președintele Erdogan vrea să îl convingă pe Vladimir Putin „să găsească o ieşire onorabilă”

"Nu văd care e datoria, plus că mai sunt vreo 36 de miliarde vechi de încasat de la populație. Când a preluat mandatul, au rămas aproximativ 20 de miliarde, inclusiv la sfârșitul anului i-au rămas excedent 3 miliarde", spune fostul primar.

Singura speranță ca datoriile să poată fi plătite stă într-o hotărâre de Guvern prin care să se aloce suma necesară din fondul de rezervă al statului. Deocamdată, primarul nu a făcut niciun demers în acest sens.

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul Jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si