Un test al alergiilor ne-ar putea arăta în doar 15 minute dacă suntem alergici la vreunul dintre alergenii des întâlniți împrejurul nostru.

Numărul persoanelor care descoperă că au alergii este în creștere

Potrivit medicilor, de la an la an numărul persoanelor ce-și descoperă diverse alergii crește considerabil. Și cu toate că încă nu suntem în vârf de sezon, cabinetele medicilor alergologi deja sunt luate.

Citeste si: Un polițist îmbrăcat în uniformă a fost prins la furat într-un magazin

Adriana Cămuescu, medic primar alergologie: "Primii într-adevăr care polenizează și care produc simptomele caracteristice alergiei la polen, în principal rinoconjunctivita, sunt polenurile arborilor, a foioaselor, mesteacănul este un alergen foarte important, și în zona noastră și în general în Europa, alți arbori de tipul frasinului, platanului, apoi cu predominanță în zona noastră geografică sunt polenurile ierburilor de fân."

Ambrozia, un alt factor care provoacă alergie

Iar în aceste cazuri simptomele încep să se manifeste cu precădere în lunile mai-iunie, însă perioada se poate prelungi până în luna iulie când apare un alt dușman, ambrozia.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Cinci cetăţeni români, suspectaţi că administrau pagini de internet care oferă servicii de asasinare la comandă

Adriana Cămuescu, medic primar alergologie: "Celebra de acum ambrozie care începe să polenizeze undeva în luna August și chiar mai devreme, simt cei cu sensibilitate intensă care încep să resimtă chiar din luna iulie și simptomele se manifestă până spre toamnă."

Oamenii spun că fac tot posibil pentru a se proteja de alergiile care apar primăvara:

"Fetița mea este alergică la ambrozie, iar în lunile de vară trebuie să o țin pe antihistaminice! Strănută, îi lăcrimează ochii, are un discomfort, nas înfundat."

Citeste si: Un grup de turişti s-a rătăcit într-o pădure din judeţul Buzău. Au urmat indicaţiile greșite ale GPS-ului

"Mă feresc cât mai mult! Cum? Nu știu, pur și simplu în casă curățenie, mă feresc de polen purtând o mască și mai iau câte o pastilă la nevoie, gen aerius sua știu eu."

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si