Close sidebar
Close sidebar

Primele declarații ale profesoarelor din Satu Mare, întoarse din Turcia: ,,Nu credeam că ne vom mai întoarce de acolo''

În această dimineață, trei profesoare sătmărence, care au participat la un proiect Erasmus, s-au întors acasă cu bine. Acestea au trăit clipe de coșmar, din cauza seismelor puternice din Turcia.

Alexandra Bercea,

Primele declarații ale profesoarelor din Satu Mare, întoarse din Turcia: ,,Nu credeam că ne vom mai întoarce de acolo''

[Sursa foto: ISU Satu Mare]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Cele trei profesoare sătmărence au ajuns în siguranță acasă, după ce au trecut printr-o experiență de coșmar în Turcia. Acestea s-au întors înapoi în România, după ce un zbor umanitar al MApN a asigurat transportul din Turcia spre aeroportul Otopeni.

„Acasă, suntem acasă!”

Cele trei profesoare s-au întors în siguranță acasă . Erika Czumbil, Rebekka Irime și Holzli Iulia se aflau în orașul Adana în momentul cutremurului, reprezentând țara noastră în cadrul unui proiect educațional, „Waterguards- Erasmus”.

„- Acasă! Suntem acasă!”, au fost primele lor cuvinte după ce salvatorii sătmăreni le-au coborât din mașină.

„- Hotelul nostru a rămas ca prin minune în picioare.

Când a început totul nu credeam că ne vom mai întoarce de acolo”, a declarat prof. Iulia Holzli.

Citește și: Caricatură revoltătoare în revista Charlie Hebdo după cutremurul din Turcia. "Este o rușine, trebuie ștearsă"

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Una dintre aeronavele Forțelor Aeriene Române, care a transportat echipa de salvatori RO-USAR, le-a îmbarcat pe cele 3 profesoare la întoarcere, aterizând în siguranță aseară, pe aeroportul Otopeni.

Pompierii bucureșteni le-au dus mai departe, oprindu-se la colegii din Brașov, care le-au condus până în localitatea Nădășel, de unde profesoarele au fost preluate de către pompierii sătmăreni.

„- O comunicare impecabilă, o politețe desăvârșită, ne-am simțit realmente în mâinile unor salvatori! Mulțumim tuturor celor care s-au implicat pentru a ne aduce într-un timp atât de scurt din nou acasă.”

Fotbalistul ghanez Christian Atsu, găsit sub dărâmăturile din Turcia

Christian Atsu a fost găsit în viață, dar din cauza rănilor a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale.

Potrivit presei din Turcia, fotbalistul a fost transportat la spital fiind rănit grav la piciorul drept și prezenta dificultăți în a respira.

Atsu a evoluat pentru Chelsea și Newcastle, dar în vara anului trecut a fost transferat la echipa turcă Hatayspor.

Prin persoanele dispărute se află și directorul clubului Hatayspor, Taner Savut. Printre jucătorii salvați se află și Burak Öksüz şi Bertug Yildirim.

Citește și: Destinul tragic al unui turc cu afaceri în România. Își caută familia sub dărâmături, la scurt timp după căsătorie

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI