Noaptea trecută au sosit din Suedia de la Grădina Zoologică Kolmården în Grădina Zoologică din Târgu Mureș două girafe, femele având vârsta de doi, respectiv trei ani după un voiaj de 2300 km, trecând prin cinci capitale europene (Copenhaga, Berlin, Praga, Bratislava și Budapeste) după care prin Kecskemet, Szeged, Arad, Deva, Turda au ajuns la destinația finală. 

Primele girafe din România au ajuns la Zoo în Târgu Mureș. Imagini unice cu Pumpkin și Kamala

Citeste si: Tragedie în Cipru. O româncă a fost găsită moartă, înfășurată într-un cearceaf

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Pumpkin femelă de trei ani și Kamala femela în vârstă de doi ani au fost transferați prin programul de relocare a animalelor din Grădiniile Zoologice pentru salvarea speciilor coordonat de Asociația Europeană a Acvariilor și Grădiniilor Zoologice (EAZA).

Pumpkin și Kamala vor face senzație la Grădina Zoologică din Târgu Mureș

Conducerea Grădinii Zoologice a vrut să transfere cele două girafe primăvara aceasta, înaintea sezonului turistic însă ele pot fi transportate cu camione și boxe speciale de către firme specializata.

Primele girafe din România au ajuns la Zoo în Târgu Mureș. Imagini unice cu Pumpkin și Kamala
Primele girafe din România au ajuns la Zoo în Târgu Mureș. Imagini unice cu Pumpkin și Kamala

Citeste si: O fetiță de doi ani a murit după ce a fost uitată în mașină șapte ore

În Europa doar trei antreprenori sunt care se ocupă de transporturi speciale de animale de aceea trebuia programat evenimentul, transportul putându-se realiza doar acum. Dispozitivul special permite ca boxa girafelor să fie coborât sub nivelul podurilor, sau a pasajelor, iar drumul propriu zis trebuie făcut cu grijă fără ca animalele să fie scuturate pentru a evita rănirea lor. 

Citeste si: Tragedie în Mehedinți: un fost primar a fost găsit împușcat în bucătăria casei sale


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si