Primele imagini cu epava submarinului Titan. Ce a mai rămas din submersibilul în care cinci miliardari au murit?
Au apărut primele fotografii ale epavei submarinului OceanGate Titan, care sunt scoase din apă după morțile tragice ale celor cinci pasageri care au vrut să vadă Titanicul.
Author: Sorin Negru miercuri 28 iunie 2023 , 23:25
Resturi din submarinul OceanGate Titan, care a dispărut în apropierea epavei Titanicului și a trecut printr-o implozie devastatoare, au fost aduse la țărm de Garda de Coastă a SUA, potrivit presei internaționale.
Aproximativ zece piese au fost debarcate de pe nava Horizon Arctic- inclusiv hubloul și un panou mare.
Resturile recuperate de pe fundul oceanului au fost acoperite cu prelate mari înainte de a fi ridicate de macarale și puse pe camioane.
Cinci oameni și-au pierdut viața în încercarea de a vedea epava Titanicului. „Amândoi erau atât de încântați. Atât de încântat de încântat că merg să văd Titanicul”, a declarat mama și soția celor doi pakistanezi decedați în tragedie.
Tatăl și fiul Shahzada și Suleman Dawood, miliardarul britanic Hamish Harding, expertul în tragedia Titanicului Paul-Henri Nargeolet și CEO-ul OceanGate, Stockton Rush, au murit toți în implozia de pe 18 iunie, chiar lângă epava Titanicului.
Resturile submarinului au fost descărcate de pe nava Horizon Arctic la debarcaderul Gărzii de Coastă Canadei din St. John's, Newfoundland, după ce au fost recuperate de pe fundul oceanului.
Ce este o implozie?
Submersibilul Titan, care se îndrepta în adâncuri spre epava pachebotului Titanic, a dispărut duminică, cu cinci persoane la bord, după ce a suferit o "implozie catastrofală". Din nefericire, toți cei cinci pasageri au murit.
Pe data de 22 iunie, contraamiralul John Mauger, comandantul Districtului numărul unu al Gărzii de Coastă a SUA, a declarat că un vehicul operat de la distanță din Horizon Arctic a descoperit rămășițe ale submarinului Titan la aproximativ 1.600
de metri distanță de prova Titanicului de pe fundul mării.
"Deci, la acea adâncime, presiunea probabil este de peste 2 tone pe centimetru pătrat, de peste 350 de ori mai mare decât presiunea de pe Pământ. Orice mică fisură ar putea provoca o implozie imediată, ceea ce ar distruge vasul", a declarat Tom Maddox, director executiv al Underwater Forensic Investigators, care a participat la o expediţie pe Titanic în 2005.