România se află în cea mai neagră zi de la începutul pandemiei. Peste 34.000 de cazuri au fost raportate în ultimele 24 de ore, aproape dublu față de numărul înregistrat ieri.
Testele efectuate au fost de peste 100.000, ceea ce înseamnă că un sfert din persoanele testate au fost confirmate pozitiv.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Franța a raportat peste o jumătate de milion de cazuri într-o singură zi

Peste 100.000 de doze de vaccin pediatric sunt în țară

Peste 100.000 de doze de vaccin pediatric au sosit în țară și sunt disponibile pentru imunizarea copiilor cu vârste între 5 și 11 ani. La un centru de vaccinare din Drumul Taberei până miercuri la prânz s-au vaccinat 6 copii, 60 sunt programaţi pe întreaga zi şi 500 până la finalul lunii. Dintre cele 220 de centre din ţară, unele au organizat spaţii speciale pentru copii, cu animatori sau personaje din desene animate, pentru ca cele 15 minute pe care un copil trebuie să le petreacă acolo la vaccinare să fie într-un spaţiu adecvat.

Citeste si: Aproape jumătate dintre persoanele testate gratuit la Spitalul „Victor Babeș” din Craiova au fost descoperite cu SARS-CoV-2

Peste 13.000 de cazuri de elevi sunt infectați la nivelul țării

Dintre copiii vaccinaţi aici în aceată dimineată niciunul nu a avut reacţii adverse.
Ministerul Educației a raportat peste 13.500 de cazuri de Covid-19 în rândul elevilor și peste 2.800 de clase care au trecut în online. La nivelul zilei de vineri, 21 ianurie în unitățile de învățământ preuniversitar erau înregistrate, conform raportărilor inspectoratelor școlare: 13541 cazuri pozitive la elevi/preșcolari, 4252 cazuri pozitive la personal. 2882 clase au activitatea fizică suspendată şi 46 unități au activitatea fizică suspendată.

Citeste si: Măsura obligativității purtării măștii anti-Covid este anulată de un judecător din statul New York


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si