China a raportat primul caz cu varianta Omicron a coronavirusului în oraşul Tianjin, în timp ce provincia estică Zhejiang se luptă în ultimele săptămâni cu o creştere a noilor infecţii cu varianta Delta, potrivit News.ro.

Citeste si: În câte săptămâni Omicron devine varianta dominantă în Europa

Cine este pacientul zero cu Omicron din China

Autorităţile chineze au raportat că acest caz a fost detectat la un cetăţean care s-a întors din străinătate şi nu a prezentat niciun simptom la sosirea pe 9 decembrie. Pacientul este acum în carantină şi este tratat într-un spital specializat pe cazuri Covid.

Citeste si: Durerea în gât, primul simptom în cazul variantei Omicron. Medicul Adrian Streinu-Cercel, avertisment pentru români după valul 4

Potrivit CGTN, nu s-au aflat detalii despre naţionalitatea sau istoricul de călătorie a celui infectat.

Apariţia Omicron, considerată a fi o variantă mult mai transmisibilă decât Delta, vine în momentul în care provincia estică Zhejiang- cu peste 65 de milioane de locuitori- se luptă cu primul focar din acest an.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Dr. Fauci face un anunţ neaşteptat: Câte doze de vaccin trebuie să facem pentru o "îngrijire optimă"

Program de testare în masă derulat în provincia Zhejiang 

La sfârşitul lunii noiembrie, experţii chinezi au admis că noua variantă Omicron ar putea ajunge în ţară, însă şi-au exprimat încrederea în strategiile foarte stricte adoptate de autorităţi pentru a evita transmiterea.

Citeste si: OMS: Varianta Omicron prezintă un risc global „foarte mare”. Ce se întâmplă cu virusul

Dintre cele 80 de noi cazuri transmise local cu simptome în China continentală la 12 decembrie, 74 au fost identificate în Zhejiang.

În octombrie, provincia a raportat doar un caz.

Printre cele mai afectate oraşe din provincia Zhejiang este Shaoxing. Din 5 decembrie, 123 din cele 192 de cazuri depistate în provincie erau din oraşul cu 5 milioane de locuitori. Un program de testare în masă este în curs de desfăşurare.

Citeste si: Pregatiri pentru tsunamiul Omicron

Câte decese asociate COVID-19 s-au înregistrat în China

China, care menţine în vigoare o politică de toleranţă zero împotriva noului coronavirus, aplică din martie 2020 controale foarte stricte la frontierele sale care includ nerezidenţilor o carantină obligatorie de cel puţin 14 zile la hotel pe cheltuiala persoanei respective.

Cu toate acestea, ţara nu a putut evita izbucnirea de mici focare în mod periodic. Ultima a fost raportată în provincia Zhejiang (estul ţării), care luni a înregistrat 74 noi contagieri prin transmitere locală.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citeste si: Octavian Jurma, semnal de alarmă despre noile restricții de sărbători: ,,Când toată lumea trage obloanele, noi le deschidem"

În prezent, numărul persoanelor contagiate cu COVID-19 în China continentală este de 1.381, dintre care 27 în stare gravă.

De la începerea pandemiei, China a înregistrat în total 99.780 de cazuri şi 4.636 de decese asociate COVID-19. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si