Pacientul Richard „Rick” Slayman, în vârstă de 62 de ani, suferea de o boală renală în stadiu terminal înainte de a fi supus operației, în luna martie.

Citește și: Noi detalii în cazul bărbatului care a primit un transplant de rinichi de porc. Acesta a fost externat: „Sunt încântat să reiau viața''

Spitalul General Massachusetts (MGH) a declarat duminică că nu există niciun indiciu că moartea lui a fost rezultatul transplantului.

Transplanturile de alte organe de la porci modificați genetic au eșuat în trecut, dar operațiunea asupra lui Slayman a fost considerată drept o reușită istorică, potrivit BBC News.

Operația de transplant, considerată o reușită în continuare

Pe lângă bolile de rinichi, Rick Slayman suferea și de diabet de tip 2 și hipertensiune arterială. În 2018, a avut un transplant de rinichi uman, dar acesta a început să creeze probleme după cinci ani.

După transplantul de rinichi de porc din 16 martie, medicii săi au confirmat că nu mai are nevoie de dializă, după ce se spunea că noul organ funcționează bine.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Acum spitalul din Boston a oferit explicații legate de decesul pacientului zero. 

Operația de transplant, considerată o reușită în continuare

Operația de transplant, considerată o reușită în continuare

[Sursa foto: Facebook]

„Dl Slayman va fi văzut pentru totdeauna ca un far de speranță pentru nenumărații pacienți cu transplant din întreaga lume și suntem profund recunoscători pentru încrederea și disponibilitatea sa de a avansa în domeniul xenotransplantului”, a spus spitalul într-un comunicat de presă

Xenotransplantul este transplantul de celule, țesuturi sau organe vii de la o specie la alta.

Medicii care au efectuat operația au spus că au fost „profund întristați” de moartea subită a pacientului și a oferit condoleanțe familiei sale.

Rudele lui Slayman au spus că povestea lui a fost inspirațională pentru alții: „Rick a spus că unul dintre motivele pentru care a fost supus acestei proceduri a fost acela de a oferi speranță miilor de oameni care au nevoie de un transplant pentru a supraviețui”, a transmis familia.

Operația de transplant, considerată o reușită în continuare

A murit primul pacient cu transplant de rinichi de la porc

[Sursa foto: Facebook]


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si