David Bennett, 57 de ani, a murit marți după ce starea sa s-a deteriorat în ultimele zile. „Când a devenit clar că nu își va reveni, i s-au acordat îngrijiri paliative”, a precizat spitalul.

Primul pacient din lume căruia i s-a transplantat o inimă de porc a murit

Chirurgii americani  au transplantat în premieră, în ianuarie, o inimă dintr-un porc modificat genetic la un pacient, o premieră mondială.

Operația a arătat pentru prima dată că o inimă de animal poate continua să funcționeze în interiorul unui om fără respingere imediată.

Citeste si: VIDEO| Băiețelul de 2 ani din Botoșani care a căzut de la etaj a fost declarat decedat. Părinții au decis să îi doneze organele

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: O fetiță de doi ani a fost rănită după ce mașina în care se afla a fost lovită de roata unei autoutlitare

David Bennett,care a primit inima de porc, a fost declarat neeligibil pentru un transplant uman.

Agenția Statelor Unite pentru Medicamente (FDA) a dat undă verde operației în ajunul Anului Nou.

Ce spune medicul care a efectuat transplantul

„Aceasta este o descoperire chirurgicală majoră și una care ne aduce cu un pas mai aproape de o soluție la deficitul de organe”, a comentat Bartley Griffith, care a efectuat transplantul.

Citeste si: VIDEO| Descoperire macabră în Capitală. Polițiștii au prins un grup de tineri care transportau un cadavru înfăşurat într-un covor

Porcul din care provine inima a fost modificat genetic pentru a nu mai produce un tip de zahăr care este prezent în mod normal în toate celulele de porc și care provoacă respingerea imediată a organului.

Această modificare genetică a fost făcută de compania Revivicor, care a furnizat și un rinichi de porc pe care chirurgii îl conectaseră cu succes la vasele de sânge ale unui pacient cu moarte cerebrală din New York în octombrie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si