Close sidebar
Close sidebar

Prințul Nikolai al Danemarcei, "exilat" în Australia după ce bunica sa, Regina Margareta a II-a, l-a șters de pe lista moștenitorilor la tron

Contele Nikolai de Monpezat, fostul prinț al Danemarcei până anul trecut, și-a sărbătorit cei 24 de ani de naștere în Australia unde urmează cursurile unui masterat, împreună cu iubita sa Benedikte Thoustrup. Imaginile postate de ex-prințul Nikolai al Danemarcei pe pagina sa de Instagram au fost rapid viralizate și comentate de urmăritorii săi.

Sorin Negru,

Contele Nikolai de Monpezat și iubita sa

[Sursa foto: Instagram]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Contele Nikolai de Monpezat, fostul prinț Nikolai al Danemarcei, a trecut printr-un adevărat vârtej în toamna anului 2022, când bunica sa, Regina Margareta a II-a a Danemarcei a anunțat că îi retrage titlul princiar.

Citește și: VIDEO- Tinerii români, cei mai săraci din Europa. La polul opus, tinerii din țările nordice nu simt sărăcia

Schimbarea dramatică, care nu l-a vizat doar pe el, a intrat în vigoare în ianuarie 2023, după care tatăl său, Prințul Joachim, a anunțat că se va muta în SUA împreună cu soția și cei doi copii mai mici.

Citește și: Torbjørn Pederse a vizitat toate țările din lume, fără să zboare cu avionul: "Am simțit cu adevărat plăcere de fiecare dată când am intrat într-o țară nouă”

Tânărul de 24 de ani s-a "autoexilat" în Australia, la Sydney pentru a studia un semestru la Universitatea de Tehnologie din orașul australian.

Contele Nikolai de Monpezat a împlinit 24 de ani

[Sursa foto: Instagram]

Contele Nikolai și iubita sa Benedikte Thoustrup sunt înscriși la masteratul de la Copenhagen Business School, iar Nikolai studiază Managementul vânzărilor. 

La mijlocul lunii august, Nikolai a dezvăluit că se „instalează” în noua sa locuință din cartierul Darlinghurst, în centrul orașului.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Count Nikolai of Monpezat (@nikolaitildanmark)

Cum a fost "mazilit" contele Nikolai de titlul de prinț al Danemarcei

Nikolai era al șaptelea la rând la tronul Danemarcei și nepotul cel mai mare al Reginei Margareta a II-a.

El și contele Felix, în vârstă de 20 de ani, sunt copiii prințului Joachim al Danemarcei (fiul mai mic al reginei Margrethe) și ai primei sale soții, Alexandra, contesa de Frederiksborg.

Frații lor vitregi mai mici, Contele Henrik și Contesa Athena, provin din a doua căsătorie a lui Joachim cu actuala sa soție, Prințesa Marie a Danemarcei.

Contele Nikolai și frații săi s-au trezit în centrul unei furtuni mediatice, când bunica sa, Regina Danemarcei și-a anunțat planul de a-i lipsi de titlurile de prinț și prințesă pe care le dețineau încă de la naștere.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Regina Margareta a Danemarcei

[Sursa foto: Twitter]

Decizia Reginei a fost parte a unui plan de „asigurare a viitorului monarhiei”. Mișcarea a fost nepopulară în rândul familiei: Prințesa Marie a spus unui tabloid danez că „nu este nimic modern în a răni sentimentele copiilor”; în timp ce soțul ei a deplâns că astfel de schimbări ar trebui „să fie făcute într-un mod decent”.

Regina Margareta a precizat ulterior că îi pare rău că a „subestimat" cât de mult se simt afectați fiul ei cel mic și familia sa de decretul regal.

Cum a sărbătorit contele Nikolai al Danemarcei ziua de naștere

Contele Nikolai de Monpezat a sărbătorit împlinirea vârstei de 24 de ani de naștere mergând la plajă în Australia.

El a postat fotografii din Byron Bay, în nordul New South Wales, un de a mers împreună cu prietenii și iubita Benedikte Thoustrup.

Contele Nikolai de Monpezat

[Sursa foto: Instagram]

Contele Nikolai a împlinit 24 de ani luni, 28 august, și a distribuit mai multe fotografii de la ziua sa pe Instagram.

Într-una dintre poze, contele Nikolai stând arată un tricou cu o hartă a Australiei și imagini cu borcane Vegemite, potrivit Honey.com.au.

În ceea ce privește tortul de ziua de naștere, se pare că prințul danez a fost răsfățat cu mai multe brioșe decorate cu lumânări.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Potrivit presei australiene, Nikolai și Thoustrup au călătorit la Byron Bay în weekend. El a împărtășit fotografii de la Boomerang Point Reserve, una dintre cele mai populare plaje de surf din zonă.

Una dintre fotografii îl arată pe un bărbat care face surfing, dar nu este clar dacă a fost sau nu Nikolai.

Familia regală daneză a transmis luni urări de ziua de naștere a Contelui Nikolai prin intermediul canalelor sale oficiale de socializare.

Prințul Nikolai al Danermarcei, fotografii de ziua sa de nastere

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI