Pricomigdalele sunt niste fursecuri crocante din albusuri cu nuca, migdale sau alune. Au aspect crapat si culoare maronie. Sunt un fel de ”macarons de Nancy”.

Daca le preparati cu nuca ele vor iesi mai unsuroase (nucile sunt mai grase decat migdalele) si mai inchise la culoare. In schimb ele vor avea o aroma intensa de nuca si vanilie. Puteti face si mixuri de nuci cu midgale sau nuci cu alune de padure.

În toate cazurile sunt importante esentele (extractele) de migdale si cafea care dau o aroma deosebita pricomigdalelor.

Pricomigdale

Citeste si: Ce se întâmplă în corpul tău când ții post 40 de zile? E uimitor

Albusurile se pun crude, nebatute iar compozitia acestor pricomigdale trebuie sa fie una fluida, lucioasa. De asemenea, dupa coacere, ele trebuie sa aiba suprafata crapata si crocanta dar miezul sa ramana moale, lipicios, chewy.

Pricomigdale. Ingrediente

Ingrediente

140 g nuca

25 g migdale

165 g zahar pudra

75 g albus( ar fi 2 albusuri si ceva dar trebuie cantarite!)

un praf de sare

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

1 lingurita extract de vanilie sau 1 plic zahar vanilat

2 lingurite extract de migdale

1 lingurita extract de cafea

Pricomigdale. Rețeta pas cu pas

Pricomigdale. Cum se pregatesc migdalele si nucile pentru pricomigdale?

Pricomigdale

Am cantarit nucile, migdalele (am avut bastonase) si albusurile. Mi-am pregatit si extractele de cafea si migdale.

Nu trebuie sa lipseasca din aceasta reteta!

Citeste si: Spatele de pui. Adevărul despre aceste oase care se vând la un preț foarte mic. Ce sunt, de fapt

Pricomigdale. Cum se face compozitia pentru pricomigdale?

Peste albusuri am pus extractele de migdale si cafea precum si zaharul vanilat. Am amestecat totul cu un tel fara sa bat spuma!

Am macinat nuca si migdalele si le-am asezat intr-un castron curat.

Am cernut zaharul pudra peste ele si un praf de sare. Am amestecat bine.

Am turnat albusurile peste acest mix de nuci.

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Am amestecat cu spatula pana ce am obtinut un amestec moale, lucios, gros dar totusi fluid.

Daca e prea dens ii mai puteti regla consistenta cu putina apa rece pusa in picaturi (din lingurita).

Pricomigdale

Citeste si: Piept de pui cu plante aromatice. O rețetă italiană delicioasă! Care este ingredientul cheie

Pricomigdale. Cum se modelează pricomigdalele în tavă?

Mi-am pregatit tava asternuta cu hartie de copt. Pricomigdalele se pot pune in tava si cu lingurita insa eu prefer sa le dozez cu posul (punga) echipat cu dui rotund, fara zimti (gaura cu diametru de cca. 2 cm).

Am avut grija sa las spatiu intre ele pentru ca se vor mai lati la copt. Mi-au intrat 30 in tava de 33 x 42 cm si alte 10 intr-o tava mai mica.

Pricomigdale. Cum se coc pricomigdalele? Câte minute și la ce temperatură?

Am preincins cuptorul la 175 C (caldura sus+jos+ventilatie sau treapta medie la cele cu gaz) Am copt pricomigdalele cca. 14-15 minute. Nu ar trebui sa se intareasca excesiv ci sa aiba miez moale. Depinde foarte mult de cuptorul vostru.

Atentie! NU incercati sa le dezlipiti de pe hartie cat sunt fierbinti! Asezati tava pe o suprafata rece si asteptati ca pricomigdalele sa se raceasca complet inainte de a le dezlipi.

Citeste si: Chec de post. Rețetă rapidă pentru un chec pufos

Pricomigdale. Cum se păstrează pricomigdalele de casă?

Inamicul numarul 1 al bezelelor este umiditatea din casa asa ca pricomigdalele trebuie pastrate in cutii de plastic inchise ermetic, tinute in camara. Ele trebuie sa fie bine racorite inainte de a fi depozitate. In acest mod ele rezista si o luna, fara probleme. Le puteti face cu o saptamana inainte de Sarbatori ca sa mai scapati de o grija.

Pricomigdale. Atenție la alergia la migdale!

Sâmburii de mere, pere, caise şi ai altor fructe conţin acid prusic (cianură de hidrogen, diferită de cianura de potasiu, cunoscuta otravă), toxicitatea fiind periculoasă când sunt sparţi şi intră în contact cu apa, deci şi în timpul mestecării.

Citeste si: Blat de tort. Rețetă care nu-l lasă să se "prăbușească" atunci când îl scoți din cuptor

Un sfert de gram de cianură este suficient pentru a provoca o moarte rapidă şi dureroasă, avertizează passionsate.be. Dozele din sâmburi sunt totuşi atât de mici încât nu prezintă niciun pericol, capacitatea ficatului fiind mai mult decât suficientă pentru a le face faţă.

În manualele de utilizare a unor aparate de centrifugare americane se recomandă scoaterea sâmburilor din fructe înainte de presare, nu atât pentru a proteja sănătatea consumatorilor, cât mai ales ca precauţie a producătorilor faţă de riscul unor procese.

Citeste si: Tiramisu, rețeta pas cu pas! Cum se prepară desertul italian care a cucerit România

Sâmburii unor fructe pot prezenta totuşi un risc. Acum câţiva ani, în Olanda, un organism cu activitate în domeniu a avertizat consumatorii împotriva cantităţii mari de cianură din migdalele amare şi unii sâmburi de caise. La adulţi, consumul a 30 de grame de sâmburi de caise sau de migdale amare poate fi mortal, iar dozele periculoase sunt bineînţeles mai mici la copii.

Sâmburii de caise şi migdalele amare se vând în comerţ, fiind folosite şi ca suplimente pentru gust, de exemplu în pricomigdale. Cantităţile sunt însă foarte mici şi supuse unui control strict, care verifică dacă a fost eliminată "otrava". Migdalele dulci nu conţin decât o doză infimă de cianură.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si