Pricomigdale. Ce sunt, de fapt, pricomigdalele? Multă lume nu știe acest adevăr
Pricomigdale. Multă lume le consumă, însă puțini știu ce sunt la bază pricomigdalele? Vă prezentăm și o rețetă simplă cu ajutorul căreia veți face cele mai bune pricomigdale!
Pricomigdalele sunt niste fursecuri crocante din albusuri cu nuca, migdale sau alune. Au aspect crapat si culoare maronie. Sunt un fel de ”macarons de Nancy”.
Daca le preparati cu nuca ele vor iesi mai unsuroase (nucile sunt mai grase decat migdalele) si mai inchise la culoare. In schimb ele vor avea o aroma intensa de nuca si vanilie. Puteti face si mixuri de nuci cu midgale sau nuci cu alune de padure.
În toate cazurile sunt importante esentele (extractele) de migdale si cafea care dau o aroma deosebita pricomigdalelor.
Albusurile se pun crude, nebatute iar compozitia acestor pricomigdale trebuie sa fie una fluida, lucioasa. De asemenea, dupa coacere, ele trebuie sa aiba suprafata crapata si crocanta dar miezul sa ramana moale, lipicios, chewy.
Pricomigdale. Ingrediente
Ingrediente
140 g nuca
25 g migdale
165 g zahar pudra
75 g albus( ar fi 2 albusuri si ceva dar trebuie cantarite!)
Pricomigdale. Cum se modelează pricomigdalele în tavă?
Mi-am pregatit tava asternuta cu hartie de copt. Pricomigdalele se pot pune in tava si cu lingurita insa eu prefer sa le dozez cu posul (punga) echipat cu dui rotund, fara zimti (gaura cu diametru de cca.
2 cm).
Am avut grija sa las spatiu intre ele pentru ca se vor mai lati la copt. Mi-au intrat 30 in tava de 33 x 42 cm si alte 10 intr-o tava mai mica.
Pricomigdale. Cum se coc pricomigdalele? Câte minute și la ce temperatură?
Am preincins cuptorul la 175 C (caldura sus+jos+ventilatie sau treapta medie la cele cu gaz) Am copt pricomigdalele cca. 14-15 minute. Nu ar trebui sa se intareasca excesiv ci sa aiba miez moale. Depinde foarte mult de cuptorul vostru.
Atentie! NU incercati sa le dezlipiti de pe hartie cat sunt fierbinti! Asezati tava pe o suprafata rece si asteptati ca pricomigdalele sa se raceasca complet inainte de a le dezlipi.
Pricomigdale. Cum se păstrează pricomigdalele de casă?
Inamicul numarul 1 al bezelelor este umiditatea din casa asa ca pricomigdalele trebuie pastrate in cutii de plastic inchise ermetic, tinute in camara. Ele trebuie sa fie bine racorite inainte de a fi depozitate. In acest mod ele rezista si o luna, fara probleme. Le puteti face cu o saptamana inainte de Sarbatori ca sa mai scapati de o grija.
Pricomigdale. Atenție la alergia la migdale!
Sâmburii de mere, pere, caise şi ai altor fructe conţin acid prusic (cianură de hidrogen, diferită de cianura de potasiu, cunoscuta otravă), toxicitatea fiind periculoasă când sunt sparţi şi intră în contact cu apa, deci şi în timpul mestecării.
Un sfert de gram de cianură este suficient pentru a provoca o moarte rapidă şi dureroasă, avertizează passionsate.be. Dozele din sâmburi sunt totuşi atât de mici încât nu prezintă niciun pericol, capacitatea ficatului fiind mai mult decât suficientă pentru a le face faţă.
În manualele de utilizare a unor aparate de centrifugare americane se recomandă scoaterea sâmburilor din fructe înainte de presare, nu atât pentru a proteja sănătatea consumatorilor, cât mai ales ca precauţie a producătorilor faţă de riscul unor procese.
Sâmburii unor fructe pot prezenta totuşi un risc. Acum câţiva ani, în Olanda, un organism cu activitate în domeniu a avertizat consumatorii împotriva cantităţii mari de cianură din migdalele amare şi unii sâmburi de caise. La adulţi, consumul a 30 de grame de sâmburi de caise sau de migdale amare poate fi mortal, iar dozele periculoase sunt bineînţeles mai mici la copii.
Sâmburii de caise şi migdalele amare se vând în comerţ, fiind folosite şi ca suplimente pentru gust, de exemplu în pricomigdale. Cantităţile sunt însă foarte mici şi supuse unui control strict, care verifică dacă a fost eliminată "otrava". Migdalele dulci nu conţin decât o doză infimă de cianură.