Astfel, dulciurile care sunt produse în Belgia au fost retrase de pe mai multe piețe europene, potrivit Agerpres. 

Autoritățile sanitare din Marea Britanie anunțau de sâmbătă că au decis să retragă de la comercializare mai multe loturi de ouă de ciocolată din cauza unei „posibile legături cu o epidemie de salmoneloză”, potrivit BBC.

Cazuri de salmonella confirmate în mai multe țări din Europa

Decizia a fost luată după ce marți, 5 aprilie, purtătorul de cuvânt al Autorității Sanitare Britanice anunța faptul că au fost înregistrate 63 de cazuri de contaminare cu salmonella pe teritoriul britanic. 

Producătorii ouălor de ciocolată cu surprize au informat că o serie de produse au fost retrase de la comercializare în state precum Franţa, Belgia, Marea Britanie, Irlanda de Nord, Germania şi Suedia. 

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO| Cafea, carne de vită, pui, porc sau chiar ciorbă înlocuite cu... pastile! Am putea mânca asemenea astronauților/Cum arată mâncarea viitorului

În Franța, autoritățile au anunțat că 21 de persoane au fost infectate cu salmonella. 15 dintre acestea au precizat că au consumat produsele de ciocolată. 

„Investigaţiile efectuate de Santé Publique France au scos la lumină consumul anumitor produse marca Kinder care fac obiectul retragerii în zilele de dinaintea apariţiei simptomelor la cei 15 bolnavi care au putut fi intervievaţi până la această dată”, potrivit Santé Publique France.

Citeste si: Candy Barul- O necesitate la evenimentele importante sau un moft?

Produse retrase inclusiv din România

Autoritățile sanitare din România au decis ca produsele din ciocolată să fie retrase. Motivul invocat de autorități este același: suspiciune de contaminare cu Salmonella.

Citeste si: O femeie a murit după ce a mâncat o bomboană gumată cu Cannabis

Documentul integral îl puteți citi aici.

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si