Produse care te răcoresc vara asta. Ce să ai cu tine dacă vrei să faci față mai ușor zilelor caniculare

Antonia Cioanca, luni 19 august 2024 , 09:56

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

După cum am constatat cu toții în această vară, pe măsură ce temperaturile cresc, zilele caniculare devin tot mai greu de suportat. Indiferent de locul în care te afli, fie în vacanță, seara pe o terasă cu prietenii sau în mijlocul zilei în drum spre birou, este important să ai grijă să rămâi hidratat și să eviți expunerea prelungită la temperaturile care provoacă disconfort termic. Pe scurt, cu puțină planificare și câteva produse de bază, poți să te răcorești și să te simți mai relaxat chiar și în cele mai fierbinți zile de vară. Iată câteva recomandări care să te ajute:

Renunțarea la viciile care pot agrava disconfortul termic

Pe lângă beneficiile pentru sănătate, renunțarea la cel mai des întâlnite vicii uzuale te va ajuta să faci față mai bine temperaturilor ridicate. De exemplu, alcoolul te poate deshidrata mai repede decât în mod normal, în ciuda falsei impresii că ai consumat suficient de multe lichide. Similar, fumatul poate îngreuna respirația și accentua senzația de disconfort termic. O alternativă mai sănătoasă și răcoritoare poate fi să înlocuiești tutunul și nicotina cu țigări electronice aromate, fără nicotină, asta dacă îți este prea greu să renunți definitiv la fumat. Aceste device-uri sunt disponibile în diverse variante de arome, așa cum se poate vedea pe Globalhubb și pot oferi o experiență plăcută și răcoritoare, fără efectele negative ale nicotinei și ale fumului de țigară.

Un spray cu apă termală

Un produs pe care ar fi bine să-l ai la îndemână în zilele caniculare este un spray cu apă termală. Acest produs este perfect pentru a te răcori rapid și pentru a hidrata pielea. Pulverizează apă termală pe față și pe gât de câte ori simți nevoia pentru o senzație instantanee de răcorire. Este ușor de transportat și poate fi folosit oricând, mai ales după expunerea prelungită la soare.

Accesorii vestimentare cu efect răcoritor

Eșarfele răcoritoare sunt o soluție bună pentru a menține o temperatură corporală confortabilă. Acestea sunt prevăzute cu un gel special care, atunci când este umezit, se răcește și te ajută să te simți mai bine. Poți să le porți în jurul gâtului sau pe încheieturi pentru un efect de răcorire de lungă durată.

Băuturi reci și hidratante

Hidratarea este foarte importantă în zilele caniculare. Fii sigur că ai mereu la îndemână o sticlă de apă rece sau băuturi care hidratează, cum ar fi sucurile naturale sau ceaiurile reci. Evită băuturile zaharoase sau alcoolul, deoarece acestea pot contribui la deshidratare, așa cum găsim explicații și aici.

Cremă de protecție solară

Nu uita să aplici o cremă de protecție solară cu factor de protecție adecvat tipului tău de piele. Expunerea la soare fără protecție poate duce la arsuri solare și la alte probleme de sănătate. Alege o cremă de protecție solară rezistentă la apă și reaplic-o la fiecare două ore, mai ales dacă transpiri sau intri în apă atunci când ești în vacanță.

Zilele caniculare pot fi o adevărată provocare pentru organism, dar cu produsele potrivite, te poți bucura de vară în siguranță și confort. Nu uita să petreci cât mai mult timp la umbră, evită să stai în soarele direct și alege să te răcorești eficient. Desigur, protejează-ți pielea și consideră alternative mai sănătoase pentru obiceiurile tale zilnice, dacă vrei să ai o vară relaxantă și plăcută.

 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Ce arată necropsiile în cazul tinerelor ucise de „Șacalul”. Denisa și Delia au avut... Ce arată necropsiile în cazul tinerelor ucise de „Șacalul”. Denisa și Delia au avut parte de o moarte cumplită
spotmedia.ro
Operațiunea ghiveciul: Ce nu mai au voie locuitorii din Amsterdam să facă Operațiunea ghiveciul: Ce nu mai au voie locuitorii din Amsterdam să facă
b1.ro
Prima fotografie realizată de Kate Middleton, după ce a fost diagnosticată cu cancer.... Prima fotografie realizată de Kate Middleton, după ce a fost diagnosticată cu cancer. Mesajul ascuns din fotografia cu Prințul Louis (FOTO)
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si