Produse cu termenul de valabilitate depăşit, frigidere ruginite, angajaţi care nu aveau analize la zi, la restaurantul din Feldioara la care s-au înregistrat mai multe cazuri de toxiinfectie alimentară
Comisarii de la Protecţia Consumatorului Braşov au găsit produse cu termenul de valabilitate depăşit, frigidere ruginite, angajaţi care nu aveau analize la zi, la restaurantul din Feldioara la care s-au înregistrat mai multe cazuri de toxiinfectie alimentară după un botez, 11 dintre invitaţi ajungând la spital.
Ca urmare a neregulilor găsite, activitatea restaurantului a fost suspendată.
”In data de 08.02.2020 în urma unei sesizări a Poliţiei Judeţene Braşov, o echipă de comisari ai CJPC s-a deplasat la restaurantul din localitatea Feldioara, ca urmare a informaţiilor referitoare la o suspiciune de toxiinfecţie alimentară. CJPC Braşov a fost prima care a ajuns la faţa locului şi am constatat faptul că începând cu ora 14 în acel restaurant a avut loc un botez cu aproximativ 50 de persoane.
La momentul controlului am constatat că în spaţiul de producţie nu se întruneau condiţiile minime obligatorii necesare respectiv vesela şi produsele nu erau dezinfectate, se refoloseau ambalajele, depozitarea necorespunzătoare, frigidere ruginite fără grafice de temperatură, materie primă fără elemente de identificare, stare termică a produselor alimentare modificată, produse în afara datei limită de consum, lipsă probe alimentare corespunzătoare, ouăle nu erau dezinfectate, personalul care a manipulat alimentele nu a putut prezenta carnet şi analize de sănătate la zi”, anuntă ANPC.
Ulterior demarării controlului s-au alăturat şi reprezentanţi ai DSP şi ai Poliţiei Economice Braşov.
Au fost oprite de la comercializare şi retrase din circuitul consumului uman toate produsele neconforme, reprezentând aproximativ 10 kg de materii prime alimentare.
Direcţia de Sănătate Publică a suspendat activitatea restaurantului, iar cei de la Politia Economică au invitat în zilele următoare reprezentantul societăţii la sediul.