România a primit o recunoaștere a meritelor chirurgiei! Doctorul Irinel Popescu a fost ales ca membru asociat străin al Academiei Franceze de Medicină, în cadrul secției de științe chirurgicale. Este un moment important și de mare onoare pentru chirurgia românească.

Profesor universitar și medic primar în chirurgie generală, doctorul Irinel Popescu are competențe în chirurgie hepato-bilio-pancreatică și transplant hepatic, dar și în chirurgie esofagiană, laparoscopică, oncologică și chirurgie robotică.

La scurt timp după decizia Academiei Franceze de Medicină, profesorul Irinel Popescu a transmis un mesaj în mediul online.

Prof. Dr. Irinel Popescu, ales ca membru asociat al Academiei Franceze de Medicină

Miercuri, reputatul chirurg a făcut anunțul, pe contul său de Facebook. Pentru profesorul Irinel Popescu este o onoare și mărturisește că decizia Academiei Franceze de Medicină aduce o recunoaștere a meritelor chirurgiei românești.

Citește și: Exclusiv! De ce ar fi recurs Lukas, elevul de 15 ani de la Liceul Militar din Alba Iulia la un asemenea gest? Adolescentul se simțea singur și nesusținut de familie: ”Nu-i plăcea acolo”

„Alegerea ca membru asociat străin al Academiei Franceze de Medicină în cadrul Secției de Științe Chirurgicale (2-ème division) este o recunoaștere a meritelor chirurgiei românești”, a transmis doctorul Irinel Popescu, prin intermediul contului său de Facebook.

Profesorul Irinel Popescu, supranumit și „părintele transplantului hepatic din România”

Doctorul Irinel Popescu este unul dintre cei mai renumiți chirurgi din țara noastră. În urmă cu mai bine de două decenii, în România avea loc un eveniment istoric în medicină, ce nu s-ar fi putut realiza fără contribuția dânsului. Timeea a fost primul copil transplantat hepatic din România, în anii 2000.

Copila a primit a doua șansă la viață pe vremea când avea puțin peste un an.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

În trecut, reputatul chirurg a acordat un interviu în exclusivitate pentru WOWnews, acolo unde a vorbit despre oamenii pe care i-a tratat și i-a vindecat, dar și despre menirea de a fi medic. Întrebat câți oameni a reușit să salveze de-a lungul timpului, medicul Irinel Popescu a oferi un răspuns emoționant.

Citește și: Magistrații au amânat decizia în cazul foștilor șefi ISU Prahova, care au trecut cu vederea mai multe nereguli în timpul controalelor de la Ferma Dacilor

„Nu aș putea să dau cifre și nici nu cred că trebuie să dau pentru că fiecare viață salvată înseamnă enorm. Deci ar trebui să luăm fiecare viață în parte și valoarea unei singure vieți este egală cu a tuturor celorlalte. În lupta cu boala și cu moartea uneori, trebuie să acordăm aceleași șanse fiecărei persoane în parte”, a mărturisit el, în exclusivitate la WOWnews.

Prof. Dr. Irinel Popescu

[Sursa foto: Facebook]

Cine l-a determinat pe doctorul Irinel Popescu să urmeze Medicina

În interviul acordat pentru WOWnews, profesorul Irinel Popescu a făcut dezvăluiri emoționante și din adolescență. În prezent este unul dintre cei mai mari chirurgi ai României, însă în trecut decizia de a urma Facultatea de Medicină nu i-a aparținut în totalitate.

Mama sa a fost cea care l-a îndrumat și l-a determinat să studieze Medicina. Mai târziu însă, reputatul chirurg și-a dat seama că a dezvoltat o pasiune aparte pentru tot ceea ce face așa că s-a dedicat meseriei și a rezolvat fiecare caz cu multă dăruire și profesionalism.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

„Există oameni care simt o anumită vocație foarte devreme și oameni care își aleg anumite cariere poate conjunctural, dar pe care odată ce s-au decis să o urmeze, o urmează cu maximum de responsabilitate, uneori chiar cu pasiune. Și pasiunea poate să vină ceva mai târziu.

Aș spune eu, cumva, că ăsta a fost și cazul meu. Ar fi exagerat să spun că încă din școala generală voiam să fac Medicina. În primul rând, a fost dorința mamei. Cumva a fost așa, un fel de înțelegere între noi, că o să dau admiterea la Medicină, permițându-mi, în timpul liceului, să mă ocup de șah, în bună măsură.

Era pasiunea mea pe vremea aceea. Erau mai multe opțiuni deschise. Până la urmă am ales-o pe asta”, a mărturisit Irinel Popescu, în interviul acordat pentru WOWnews.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si