Close sidebar
Close sidebar

O profesoară și-a lăsat toată averea unui bărbat. Bărbatul îi fusese elev în urmă cu 50 de ani

O profesoară i-a lăsat averea sa unui bărbat care i-a fost elev în urmă cu 50 de ani. Gestul a uimit pe toată lumea.

Georgiana Balaban,

Maria Pettirossi și-a lăsat toată averea unui fost elev.

[Sursa foto: Arhivă]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

O femeie a decis să-și lase toată averea unui bărbat care îi fusese elev. Omului nu i-a venit să creadă  când a fost informat de bancă.

Cei doi s-au întâlnit pentru prima dată în urmă cu 47 de ani. Între ei s-a format o legătură specială care a durat toată viața. Profesoara de școală primară, Maria Pettirossi, l-a întâlnit pentru prima dată pe Andrea Arrighetti la Institutul Fratti din Sesto Fiorentino (Florența), care astăzi nu mai există. Era anul 1976, iar el îi era elev.

Citește și: Test IQ. Poți să găsești doi melci în imagine în 90 de secunde? Doar cei mai inteligenți oameni reușesc

Timpul a trecut, iar legătura dintre cei doi s-a consolidat.

Ei au format o puternică legătură de prietenie, care a durat aproape o jumătate de secol. Atât de specială, încât profesoara, înainte de a muri, a decis să lase moștenirea sa elevului său preferat. După cum a relatat La Nazione, Andrea Arrighetti, acum în vârstă de 54 de ani, a povestit această frumoasă poveste de afecțiune și generozitate.

Cum a reacționat bărbatul

Bărbatul, care în prezent are 54 de ani, a rămas profund uimit.

El a fost elevul preferat al profesoarei și astfel a avut de câștigat.

„A fost întotdeauna o relație bună. Am uitat totul despre profesori”, spune fostul elev.

Citește și: Bunica tatuată pe 90% din corp a dezvăluit cum arăta înainte să cheltuie 40.000 euro pe transformarea-șoc

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

„Pe ea nu, o vedeam un pic ca pe o a doua mamă. Eram un copil destul de tulburat pe atunci, i-am dat bătăi de cap. Poate de aceea m-a luat la inimă. Dar nu credeam că îmi va lăsa moștenire”. El continuă: “Părinții mei aveau un magazin de mercerie, de Crăciun îi dădeam profesoarei Maria clasica agendă cu calendar.

Vara, îi trimiteam câte o carte poștală din stațiunea de vacanță, iar aceste mici gânduri au continuat și după terminarea școlii primare”, a povestit el, potrivit Știri Diaspora.

Bărbatul și Maria au continuat prietenia și după ce școala s-a terminat. Ei au vorbit și s-au ajutat chiar mulți ani mai târziu, când profesoara s-a pensionat și s-a mutat între Sarzana și Trebiano d”Arcola (La Spezia), orașul ei natal.

„Sunt pasionat de ciclism, iar părinții mei aveau o casă în Marina di Massa, așa că, atunci când puteam, făceam mereu un ocol pentru a merge să o salut”, a explicat Arrighetti, “iar relația s-a consolidat de-a lungul anilor. Când m-am căsătorit, în urmă cu douăzeci de ani, am invitat-o la nuntă, dar nu a putut participa, iar când s-au născut copiii mei mi-a trimis o telegramă cu urări”.

De-a lungul anilor, Maria Pettirossi i-a repetat mereu fostului său elev că “atunci când va muri va avea un gând pentru mine, bineînțeles că eu credeam că glumește, era foarte bătrână… dar când a auzit că m-am mutat, mi-a cerut informații detaliate. Atunci am avut îndoiala că ea vorbea serios”, a continuat fostul elev.

Maria a murit la 92 de ani, în luna noiembrie a anului 2022, din cauza complicații cauzate de Covid.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani și-a pierdut viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citește și: O nuntă s-a transformat în înmormântare. „Vor fi îngropate împreună"

„Ultima dată o întâlnisem în aprilie. Și după o legătură de aproape 50 de ani, nu puteam să lipsesc de la înmormântare. Cu acea ocazie, îngrijitoarea mi-a spus că vom ține legătura în curând. Mi-am dat seama că profesoara nu glumise”.

De curând, fostul elev a fost sunat de un reprezentant al unei bănci din Sarzana: „M-au sunat cu vestea moștenirii, o sumă mare, Maria avea o poliță de asigurare de viață și mi-a făcut-o mie. Chiar și angajatul băncii a fost uimit”, a adăugat bărbatul, încă neîncrezător: „Așa că m-am urcat în mașină în direcția Liguria, spre cimitirul unde se odihnește. Pentru a-i mulțumi”.

Citește și: Cea mai bună metodă de a-ți controla emoțiile! Specialiștii vin cu sfaturi prețioase pentru depășirea problemelor din viața ta: "Toți avem o traumă"| EXCLUSIV

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI