Katy Harris, de 53 de ani, era profesoară la St Clare’s School din Mickleover și a fost descrisă ca fiind „iubitoare, plină de compasiune, iertătoare, loială și creativă” de către copiii ei Alexa, de 28 de ani, Phoebe, de 23 de ani și Theo, 11 ani.

Citește și: Cine este șoferul de 19 ani care a spulberat un grup de 8 tineri pe litoral. Avea un cocktail fatal de droguri în sânge și conducea o mașină scumpă

Colegii de catedră a femeii au spus despre victima soțului ugigaș: „A fost o avocată a tinerilor și a crezut în potențialul fiecăruia, încurajându-i mereu să fie cei mai buni ei”.

Închisoare pe viață pentru soțul ucigaș 

Soțul lui Katy, Conrad Iyayi, de 46 de ani, și-a recunoscut crima și a primit o pedeapsă cruntă: închisoare pe viață.

La începutul procesului, procurorul Gordon Aspden a declarat instanței că Iyayi a folosit trei cuțite de bucătărie pentru a-și ataca soția după ce a vizionat emisiunea  Meciul zilei  cu fiul lor mic, adăugând: „La momentul crimei, mezinul cuplului, Theo, care avea 11 ani, dormea ​​într-o cameră de la etaj, și, din fericire, se pare că nu a fost deranjat de ceea ce îi făcea tatăl lui mamei în altă parte a casei.”

Citește și: EXCLUSIV: Umilințele la care era supusă tânăra ucisă în Mangalia/ Ionuț Ciobanu, fratele Alinei: ”În primul rând patronul are de dat niște explicații la asta”

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Iyayi a sunat la poliție în jurul orei 7.30, a doua zi, spunându-i operatorului: „Cred că soția mea ar putea fi moartă, nu spun nimic, vreau doar un avocat”. Într-o declarație făcută în timpul interogatoriului, el a spus că a luat metadonă cumpărată de pe „dark web” înainte de crimă.

Citește și: Cel mai mare criminal în serie din istorie ar putea fi eliberat în câteva luni. "Bestia" are un trecut negru și spune că diavolul l-a împins să ucidă

El a susținut că substanța a avut un efect neprevăzut, ceea ce l-a făcut să creadă că a luat un halucinogen care „alterează mintea” și și-a ucis soția în vis, doar pentru a-i descoperi corpul câteva ore mai târziu.

Criminalul a crezut că și-a ucis soția în vis

Testele au arătat că Iyayi a luat metadonă pe bază de rețetă, precum și antidepresive și analgezice, mai degrabă decât o substanță necunoscută, așa cum a pretins el.

Procurorul a mai declarat că ucigașul a făcut o serie de comentarii nesolicitate cu privire la uciderea lui Katy.

Criminalul a spus că totul s-a simțit ca într-un vis și că situația, în cuvintele sale, a fost „nebună”. „Comportamentul lui a fost remarcabil de calm și controlat, având în vedere circumstanțele îngrozitoare a ceea ce s-a întâmplat”, au precizat procurorii.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Fiul cuplului, șocat de crimă

Fiul cuplului, Theo, a spus și el că s-a simțit „trădat” de inculpat și că a avut o situație dificilă la școală ca urmare a crimei, adăugând: „Nu este tatăl meu și nu vreau să am nimic de-a face cu el din nou.”

Fiicele mari ale doamnei Harris, Phoebe și Alexa, l-au descris pe Iyayi drept sinistru, sadic și manipulator într-o declarație comună. Femeile au declarat: „Nu simțim nimic față de el. Suntem încremenite. Nu-l vedem ca pe o ființă umană, deoarece oricine cu vreo urmă de umanitate nu ar putea lua viața altcuiva așa cum a făcut-o el”.

Condamnându-l pe Ayayi pe viață, cu minimum 18 ani cu executare, judecătorul Smith KC a declarat, potrivit Mirror:

„A fost o crimă brutală, frenetică și o moarte inutilă. De fapt, doar două persoane știu ce s-a întâmplat. Kathryn este moartă și nu ai dezvăluit niciodată întregul adevăr, deși există o impresie puternică că drogurile și alcoolul au jucat un rol în ceea ce s-a întâmplat. Însă, ea nu trebuia să-și piardă viața, avea dreptul să fie în siguranță în casa ei”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si