Cine este profesorul exemplu

Florin Stoica este profesor de 23 de ani și este unul dintre cei mai buni din țară! Modelul său de predare este unul cu mult înaintea vremurilor, bazat pe formarea abilităților de viață folosind matematica. Cu toate că a fost lăudat și de străini pentru viziunea revoluționară, dascălul a ales să nu mai predea în liceele cu renume, ci la țară, într-o comunitate cu probleme:

„Se simte o energie a locului deosebit. Așa am simțit-o eu, nu știu. Nu a fost o chestie să stau să analizez, să raționalizez.

A fost pur și simplu la prima vedere cum s-ar spune, știi… mi-a plăcut locul de prima oară când am venit aici(...) Puteam să mă mut oricând, oriunde. Și în Belgia, și în Suedia, Portugalia, Spania, Italia și la Cluj, și la Iași, oriunde puteam.” a spus Florin Stoica pentru Știrile Kanal D. 

Citeste si: VIDEO| Profesoară: ”Dacă te vaccinezi, ajungi legumă”

Florin Stoica practică mai multe meserii

Într-o veche casă săsească din Valchid, sat aflat la o oră de Sibiu, duce o viață departe de cea la care tânjesc alți dascăli din învățământ. Pe biroul său, amenajat într-una din cămăruțe, stau câteva manuale, laptopul și una dintre cele două pisici pripășite pe lângă casă. Când nu le împărtășește copiilor pe zoom tainele matematicii actuale, profesorul Stoica, este coach, consilier și art terapeut.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO| Părinții cer închiderea școlilor. Numărul infectărilor crește de la o zi la alta

„Probeleme sunt și la coaching și la matematică, tot avem câte o problema de viață. M-am gândit că cu ce știu eu și cu ce pot să fac și nu doar cu matematică și cu partea asta de dezvoltare personală, cu gestionarea emoțiilor și cu autocunoaștere aș putea să-I ajut mai mult pe copii în primul rând, dar și pe oamenii de aici din sat”,  a spus Florin Stoica pentru Știrile Kanal D. 

De-acasă până la școala din Hoghilag străbate pe jos cam 10 kilometri. Aici predă abia de câteva luni. Elevii îl ascultă și îl îndrăgesc, semn că au înțeles materia care i-a împiedicat pe alți colegi mai mari să treacă de Evaluarea Națională.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citeste si: O profesoara din Botoșani, înregistrată în timp ce le ținea elevilor discursuri antivacciniste: „Nenorociții ăștia...”

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si