Marți, 28 noiembrie, valorile termice vor crește în aproape toată țara. Temperatura maximă va ajunge până la 12 grade Celsius. 

Cerul va fi noros, cu precipitații în toate regiunile, sub formă de ninsoare în zonele montane și deluroase, unde se va depune un strat de zăpadă, local consistent.

Precipitații mixte în nordul și centrul țării

De asemenea, în nordul și centrul țării, precipitațiile vor fi mixte.

La nivel local, în regiunile vestice, vor fi cantități de apă însemnate: 15- 20 l/mp. De asemenea, în zonele subcarpatice, în centrul și nord-estul teritoriului, se va depune pe alocuri polei.

Valorile termice vor crește în aproape toată țara

Valorile termice vor crește în aproape toată țara

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

În ceea ce privește vântul, acesta va avea intensificări temporare în majoritatea zonelor, cu viteze mai mari pe litoral și la munte. Rafalele vor fi de peste 70-80 km/h, iar ninsoarea va fi viscolită.

Citește și: VIDEO- Viscolul anunțat a surprins oamenii, dar și autoritățile. Furtuna și viscolul au produs ravagii de nedescris

Cum va fi vremea în zonele montane?

La munte, valorile termice vor crește. La nivel local se vor înregistra precipitații însemnate cantitativ, în special în masivele vestice și sud-vestice. 

Vântul va avea intensificări cu rafale de peste 70-80 km/h, îndeosebi în Carpaţii de Curbură şi Meridionali, ce va determina transport de zăpadă şi temporar vizibilitate scăzută.

Citește și: Cum va fi vremea de Crăciun? Meteorologii au emis prognoza meteo pentru următoarele săptămâni

Cum va fi vremea în Capitală?

În Capitală, maxima temperaturii va fi de 7 grade Celsius, iar cea minimă de 2 grade Celsius. Cerul va fi noros, iar temporar va ploua. Vântul va sufla moderat, cu intensificări pe timpul nopții, cu rafele de 35-45 km/h, potrivit Realitatea.net

Prognoza meteo pentru întreaga săptămână

În perioada 27 noiembrie-3 decembrie, se anunță temperaturi medii mai scăzute decât valorile obișnuite pentru această perioadă. În zonele montane, temperaturile vor scădea treptat.

Cantitățile de precipitații vor fi situate peste medie în extremitatea de sud și sud-est a țării, dar și în regiunile centrale, în special în zonele montane. În restul teritoriului vor fi apropiate de valorile normale pentru acest interval.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si