Meteorologii au anunțat că vara anului 2020 va aduce temperaturi foarte ridicate. Specialiștii au precizat ce ne va aștepta în lunile de cuptor ce vor urma.

Autoritățile au transmis că temperaturile vor crește considerabil și vor ajunge chiar la 50 de grade celsius. Anul 2019 a fost înregistrat drept cel mai călduros din ultimii 120 de ani.

Citeste si: Tiramisu. Rețetă simplă pentru cel mai iubit desert

Meteorologii au făcut un anunț de ultimă oră: „Vara 2020 o vară record, temperaturi de 50 de grade celsius în loc de 44,5!”

„În următorii 30 de ani am putea avea 50 de grade celsius în loc de 44,5. E vorba de cea mai mare temperatura înregistrată. Sunt indicii că anul 2020 va fi un an record. La nivelul României 2019 a fost cel mai călduros an începând din 1900, la nivel global a fost al doilea cel mai călduros, statistic vorbind, anii călduroşi vin din ce în ce mai mulţi", a declarat Roxana Bojariu.

Citeste si: 5 rochii de botez scurte si elegante pe care le poti comanda online!

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

temperaturi de 50 de grade celsius

Citeste si: VIDEO| Secretele machiajului cu efect de lifting

Climatologii spun că zilele de iarnă se vor transforma în zile de primăvară, iar zăpada va dispărea complet cu timpul. De asemenea menționează că vestul și sudul României va fi cel mai afectat de secetă.

Citeste si: Lapte bătut și delicios. Rețeta unui aperitiv răcoritor și sănătos

Specialistul ANM Roxana Bojariu a completat faptul că între anii 2021 şi 2050, temperaturile vor creşte în medie cu peste 4 grade celsius pe lună: “Chiar dacă noi am modificat deja clima, această modificare se poate modifica şi mai mult în viitor încă să nu mai putem ţine pasul cu ea”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si