Guvernul anunță schimbări în privința vizitelor de la spital. Noile reglementări prevăd ca timpul maxim de vizitare va fi de 30 de minute, iar pentru secția de terapia intensivă timpul va fi de doar 10 minute.

Citește și: Cum evităm virozele din sezonul rece: „Aceste medicamente au mai puține reacții adverse”

Regulile privind timpul de vizitare al pacienților în spital s-au schimbat de curând, iar modificările vor avea loc la nivel național.

Vizitatorii vor trebui să părăsească unitatea medicală în maxim 30 de minute.

Anunț de la Guvern

Situația din spitalele din România este tot mai grea. Pacienții și aparținătorii se plâng că nu au parte de susținere. În general, bolnavii sunt însoțiți doar de personalul medical, fără ca aparținătorii să poată intra. Această reglementare a fost luată în contextul pandemiei generată de COVID-19. În anumite situații a fost impus testul rapid pentru a intra în spital. Noul ordin dat de Guvern îi obligă pe aparținători să intre însoțiți de personalul unității medicale.

O altă prevedere ce a fost modificată se referă la secțiile de Terapie Intensivă. Vizitele se limitează la doar 10 minute pentru a evita aglomerația și alte probleme ce pot să apară.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Citește și: Bilanț Covid-19. Aproape 3.000 de noi cazuri au fost raportate în ultima săptămână

În schimb, ei vor avea obligația de a purta echipament de protecție, asigurat de către spital. Există și o excepție de la această lege. Anume minorii, pacienții nedeplasabili sau cei în stadii terminale.

De asemenea, testarea COVID-19 nu mai este obligatorie pentru a intra în spitale.

Ministrul Alexandru Rafila a anunțat, în urmă cu ceva timp, că pacienții se vor testa doar dacă prezintă simptome.

Citește și: Virozele respiratorii au umplut spitalele. Mai multe centre de triaj au fost deschise

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

„Am reglementat faptul că pacienții nu trebuie testați decât în măsura în care sunt simptomatici şi acest lucru trebuie realizat gratuit de către unitatea sanitară, iar acest Ordin reglementează foarte clar cum se face accesul în spital într-un mod civilizat, încât oamenii să aibă pe de o parte acces la informațiile legate de rudele lor apropiate şi să poată să le viziteze într-un interval de timp rezonabil, cu o durată rezonabilă. Mai mult, trebuie să ţinem cont şi de măsurile necesare pentru controlul infecțiilor asociate asistenţei medicale care trebuie limitate şi nu trebuie să constituie o problemă legată de accesul vizitatorilor în spitale, trebuie să existe un echilibru în toate”, a explicat Alexandru Rafila pentru News.ro.

Citește și: După trei luni de comă, băiatul de 25 de ani, care a intrat cu mașina într-un copac, a decedat. Acesta încerca să scape de poliție


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si