Germanii au demonstrat în număr mare împotriva atacului Rusiei din Ucraina, care a început joi și a escaladat în violențe împotriva populației civile. 

Citeste si: Proteste masive împotriva războiului din Ucraina, în Sankt Petersburg și Moscova. Tinerii ruși sunt târâți pe jos și reținuți de polițiști

Potrivit autorităților germane, cel puțin 100.000 de persoane au participat la miting, în timp ce organizatorii susțin că au fost chiar 500.000

de oamneii la demonstrația impresionantă.

Protest impresionant la Berlin împotriva războiului declanșat de Putin

[Sursa foto: Twitter]

Miting uriaș la Berlin: "Putin nu e Rusia"

Mitingul a fost organizat la Berlin de o alianță a sindicatelor, bisericilor, organizațiilor de protecție a mediului și grupurilor de pace. Frank Werneke, președintele sindicatului Verdi, a declarat că, având în vedere situația dramatică, demonstrația a fost un semn puternic de solidaritate.

Citeste si: BREAKING NEWS. Vladimir Putin pune în alertă forțele nucleare

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

"Acest lucru este, de asemenea, important: Putin nu este Rusia. A început o nouă eră... Pacea rămâne scopul. Sindicatele fac parte din mișcarea pentru pace", a spus el, potrivit agenției Anadolu.

Werneke a adăugat că oligarhilor nu ar trebui să li se permită să câștige milioane pe măsură ce oamenii sunt uciși în Ucraina, subliniind respectul și solidaritatea pentru activiștii din Rusia care au demonstrat împotriva conflictului.

Ce s-a scandat în faţa Porţii Brandenburg  

Manifestanţii, reuniţi în faţa Porţii Brandenburg şi a Reichstag-ului, sediul camerei deputaţilor, arborau steaguri în culorile galben şi albastru ale drapelului ucrainean.

Citeste si: Klaus Iohannis, anunț de ultima oră despre implicarea României în Ucraina

"Berlinul la 670 km de linia frontului!", "Stop ucigaşul!", "Nu celui de-al Treilea Război Mondial!" se putea citi pe pancartele manifestanţilor care au răspuns în număr mare la apelul lansat în special de comunitatea ucraineană care trăieşte în Germania.

Citeste si: Ce înseamnă bombele termobarice cu care amenință Rusia. Vladimir Putin, dispus să piardă 50.000 de soldați în războiul din Ucraina

Începând de joi, manifestaţii similare de protest au loc în fiecare zi în capitala germană, în special în faţa impozantului sediu al Ambasadei Rusiei, constuit pe bulevardul Unter den Linden, una dintre marile artere care duc spre Poarta Brandenburg.

Germania găzduieşte peste 300.000 de persoane de origine sau de naţionalitate ucraineană pe teritoriul său, precum şi o importantă diasporă rusească, în special la Berlin, conform Agerpres.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si