Șapte olandezi au fost răniți în urma unor proteste violente în Rotterdam. Manifestanții nu sunt de acord cu planurile guvernului din Olanda de a introduce restricții pentru persoanele nevaccinate, iar demonstraţia a escaladat rapid după ce spiritele s-au încins.

Proteste la Viena și în alte orașe din Austria

Manifestaţia a fost organizată la apelul partidului de extremă dreapta FPÖ și au avut loc mici incidente între manifestanți și forțele de ordine.

Mulţimea, adunată în inima capitalei austriece, lângă cancelarie, a afişat pancarte care denunţă „Dictatura corona” şi „Nu divizării societăţii”.

Citeste si: O asistentă a murit după o luptă crâncenă cu virusul Sars-Cov-2. Femeia nu era vaccinată

Austria pregătește vaccinarea obligatorie de 1 februarie 2022 

Manifestaţia a avut loc sub supravegherea atentă a poliţiei, care s-a mobilizat masiv pentru a opri o eventuală tulburare a situaţiei de către activişti neo-nazişti şi huligani, potrivit News.ro.

La o săptămână după ce a impus restricţii pentru persoanele nevaccinate, cancelarul conservator Alexander Schallenberg a anunţat vineri măsuri de carantină pentru toţi locuitorii până la 13 decembrie.

Citeste si: VIDEO| E cod roşu în Europa din cauza exploziei fără precedent a cazurilor de infectare 

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

De luni, austriecii nu vor mai avea dreptul să-şi părăsească locuinţele decât pentru cumpărături, sport sau pentru îngrijiri medicale. Doar şcolile rămân deschise. În ciuda reticenţei sale iniţiale, guvernul va pregăti şi o lege care să impună vaccinarea obligatorie a populaţiei adulte începând de la 1 februarie 2022.

Cancelarul austriac le-a cerut scuze persoanelor vaccinate

Schallenberg şi-a cerut vineri scuze în faţa persoanelor vaccinate pentru că a fost nevoit să ia astfel de măsuri "radicale". 

El a criticat "forţele politice din ţară care se opun cu vehemenţă" vaccinării, denunţând un "atac împotriva sistemului nostru de sănătate".

Citeste si: Restricții mai dure în Belgia din cauza valului 4 de coronavirus

Proteste violente în Olanda

O mulţime de protestatari au incendiat vineri seară în Rotterdam maşini şi au aruncat cu pietre în forţele de poliţie care au răspuns cu împuşcături şi tunuri de apă pe măsură ce protestele împotriva măsurilor COVID-19 au devenit violente, informează Reuters.

"Am tras focuri de avertizare şi au fost şi unele directe, deoarece situaţia punea viaţa în pericol", a declarat purtătoarea de cuvânt a poliţiei, Patricia Wessels.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

"Ştim că cel puţin două persoane au fost rănite, probabil ca urmare a focurilor de avertizare, dar trebuie să investigăm în continuare cauzele exacte", a adăugat ea. 

Câteva sute de persoane s-au adunat pentru a-şi exprima opoziţia faţă de planurile guvernului de a restricţiona accesul în interiorul clădirilor publice pentru cei care nu au certificate de vaccinare care să indice fie vaccinarea, fie vindecarea de COVID-19.

Certificatele sunt disponibile şi pentru persoanele care nu au fost vaccinate, dar fac dovada unui test negativ.

Poliţia din Rotterdam a emis o ordonanţă de urgenţă prin care a fost întrerupt transportul public şi oamenilor li s-a ordonat să plece acasă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si