Close sidebar
Close sidebar

Protest în fața Casei Naționale de Asigurări de Sănătate. Medicii specialiști din ambulatorii şi medicii de familie din București și-au suspendat programul de lucru

Medicii specialiști din ambulatorii și medicii de familie organizează o pichetare în fața sediului Casei Naționale de Asigurări de Sănătate. Pentru că nu mai pot aștepta rezultatul negocierilor care sunt în curs, medicii au luat decizia de a-și suspenda programul de lucru și au ieșit în stradă pentru a-și exprima nemulțumirile.

Madalina Grigore,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Medicii specialiști și medicii de familie nu au mai avut răbdare pentru negocierile și încep să protesteze în stradă. După ce au protestat două zile la rând în faţa cabinetelor, în faţa ambulatoriilor de specialitate, iată că medicii de familie şi specialiștii vor merge astăzi în faţa Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate pentru a-şi striga nemulţumirile.

Medicii de familie și cei din ambulatoriu protestează!

Cadrele medicale nu au mai așteptat până mâine atunci când erau programate negocierile pentru a găsi o soluţie. Medicii spun că în situația în care nu se va ajunge la o soluție vor continua să iasă în stradă şi vor fi nevoiți să îşi închidă cabinetele sau să încaseze taxe pentru consultații şi investigații medicale.

În situația în care de la 1 februarie se va ajunge la această situație, sistemul medical românesc va avea de suferit. Bolnavii cronici vor fi în pericol, pentru că aceștia au nevoie constant de consultații, tratamente şi rețete compensate.

Cei de la Federația Sanitas vor avea în cursul zilei de o întâlnire pentru a stabili un calendar al protestelor, și începând de mâine vor ieşi în stradă şi vor picheta sediul Ministerului de Finanțe.

Citește și: Protestul fermierilor și al transportatorilor a ajuns în ziua 8. Trafic restricționat în două județe

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Medicii de ambulator, ale căror cabinete funcționează în regim de policlinică, au declanșat proteste împotriva tăierilor de bugete atât în București, cât și în alte orașe din țară.

"Au fost declanșate proteste sub formă de grevă japoneză. Nu putem opri activitatea pentru că avem pacienți programați și înseamnă să-i trimitem la camera de gardă", a declarat pentru Știrile Kanal D dr.

Mathilda Zăvoianu de la Asociația Profesională a Medicilor de Ambulator (APMA).

Potrivit vicepreședintelui APMA, scăderea de buget de 30%, împreună cu majorarea taxelor plătite de cabinete în 2024, majoritatea lor funcționând sub formă de PFA sau SRL, înseamnă că veniturile nete ale medicilor specialiști revin la nivelul anului 2019.

Citește și: VIDEO- Revolta din Sănătate ia amploare. Medicii de familie au ieșit în stradă și amenință cu greva

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

"Veniturile cabinetelor vor scădea semnificativ, iar o mare parte din bani se vor duce pe cheltuieli. Medicii au majorat salariile asistentelor, mai sunt cheltuieli cu recepție, utilități, aparatură medicală", a explicat dr. Mathilda Zăvoianu.

În aceste condiții, veniturile nete ale medicilor coboară de la aprox.15-17.000 lei, cât câștigau în anii trecuți, până la 8.900-9.000 lei pe lună în acest an, estimează reprezentantul APMA.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI