În Piața Victoriei este organizat duminică un nou protest împotriva legii izolării și carantinării. Circa 200 persoane s-au adunat în fața Guvernului pentru a protesta împotriva măsurilor impuse de autorități, în ciuda ploii puternice. Peste 40 de polițiști și jandarmi sunt mobilizați pentru procesul care a început în Piața Victoriei. În acest caz sunt pregătiți și polițiști și jandarmi de rezervă, dacă evenimentul va degenera.

Citeste si: Nelu Tătaru anunţă suplimentarea numărului de paturi de terapie intensivă la Spitalul Elias şi la Institutul Matei Balş

Autoritățile au interzis pe timpul stării de alertă orice organizare sau desfășurare de mitinguri, demonstrații sau orice alte întruniri, însă manifestanții din Piața Victoriei nu sunt de acord cu restricțiile care le-ar limita nepermis drepturile și libertățile normale într-un regim democratic. Sunt mulți protestatari veniți din provincie, inclusiv călugări de la mănăstiri.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Doliu în lumea scriitorilor. A lăsat în urma lui legende

Legea privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic a fost publicată, sâmbătă, în Monitorul Oficial.

Actul normativ promulgat de preşedintele Klaus Iohannis ar urma să intre în vigoare marți dimineață.

Noi restricții sunt avute în vedere de autorități

Ministrul Sănătății a dat de înțeles, duminică, la Iași, că, în funcție de evoluția cazurilor de infectare cu Covid-19, autoritățile ar putea reveni la unele restricții în anumite sectoare, cum ar fi terasele. Tătaru admite că pachetul de măsuri relaxare introduse după starea de urgență au fost agreate şi de patronatele din sectorul HoReCa, iar proprietarii teraselor ar trebui să le respecte.

Citeste si: O maşină s-a prăbuşit 55 de metri pe Transfăgărăşan. Un om a murit

Prezent la Iași, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a fost întrebat dacă ia în calcul posibilitatea adoptării unei măsuri care să prevadă închiderea teraselor la o anumită oră. "În funcţie de evoluţie, vor fi şi anumite restricţii. Noi nu vrem să fie restricţii. Noi vrem ca toată lumea să conştientizeze şi să respecte acele norme.Când am făcut acele măsuri de relaxare, le-am făcut însoţite şi de un ordon de ministru, comun cu ministrul de resort, care prevedeau şi acele norme de funcţionare şi desfăşurare."


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si