Mobilizarea a părut asemănătoare ca amploare cu cea de săptămâna trecută, când circa 100.000 de persoane au manifestat, potrivit jurnaliştilor AFP.

Cu drapele alb şi roşu, culorile contestării, mulţimea reunită în piaţa Independenţei şi pe străzile din jur, a reluat în cor slogane precum "Libertate!" sau sau 'Lukanşenko, pleacă!'. Mulţimea imensă de protestatari a sfidat ameninţările autorităţilor.

Citeste si: Horoscop, luni 24 august 2020 pentru fiecare zodie. Zi cu rezultate excelente pentru acești nativi

Manifestaţii au avut loc duminică şi în alte oraşe, în special la Mogilev şi Grodno. Opoziţia consideră că scrutinul de la 9 august prin care Lukaşenko a fost reales a fost fraudat şi denunţă brutala represiune care a urmat.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Forţele speciale au fost desfăşurate în număr mare, dar nu au intervenit împotriva acestei manifestaţii neautorizate. Oficialii au blocat numeroase staţii de metrou, astfel că grupuri mari de persoane au fost nevoite să ajungă la protest pe jos, potrivit DPA. Manifestaţiile s-au desfăşurat paşnic. 

Cum se apără Lukaşenko 

Aflat la putere de 26 de ani, Lukanşenko s-a angajat în această săptămână că "va rezolva problema" contestării, despre care spune că este un complot occidental, şi chiar a plasat armata în stare de alertă, acuzând NATO de manevre la frontierele Belarusului. 

Citeste si: Klaus Iohannis, mesaj de ultima oră pentru tineri

În ceea ce o priveşte, lidera opoziţiei din Belarus, Svetlana Tihanovskaia, care s-a proclamat învingătoare la scrutinul de la 9 august, s-a declarat sâmbătă "mândră de belaruşi", care au depăşit teama "pentru a-şi apăra drepturile".


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si