Close sidebar
Close sidebar

Protest uriaș în Belarus împotriva lui Lukaşenko - VIDEO

Zeci de mii de persoane au protestat la Minsk, duminică, pentru a denunţa realegerea preşedintelui Alexandr Lukaşenko, care se confruntă de două săptămâni cu o mişcare uriaşă de contestare.

R.I.,


DISTRIBUIE
acest articol

Mobilizarea a părut asemănătoare ca amploare cu cea de săptămâna trecută, când circa 100.000 de persoane au manifestat, potrivit jurnaliştilor AFP.

Cu drapele alb şi roşu, culorile contestării, mulţimea reunită în piaţa Independenţei şi pe străzile din jur, a reluat în cor slogane precum "Libertate!" sau sau 'Lukanşenko, pleacă!'. Mulţimea imensă de protestatari a sfidat ameninţările autorităţilor.

Citeste si: Horoscop, luni 24 august 2020 pentru fiecare zodie. Zi cu rezultate excelente pentru acești nativi

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Manifestaţii au avut loc duminică şi în alte oraşe, în special la Mogilev şi Grodno. Opoziţia consideră că scrutinul de la 9 august prin care Lukaşenko a fost reales a fost fraudat şi denunţă brutala represiune care a urmat.

Forţele speciale au fost desfăşurate în număr mare, dar nu au intervenit împotriva acestei manifestaţii neautorizate. Oficialii au blocat numeroase staţii de metrou, astfel că grupuri mari de persoane au fost nevoite să ajungă la protest pe jos, potrivit DPA.

Manifestaţiile s-au desfăşurat paşnic. 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI