Close sidebar
Close sidebar

Protestatari, otraviti cu un praf alb la un miting electoral din Albania. Zeci de persoane au ajuns la spital

Zeci de sustinatori ai opozitiei au fost otraviti de un praf alb misterios, la un miting electoral din Albania, relateaza Euractiv.

A.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Potrivit presei locale, un praf alb a fost vazut in aer in timp ce liderul Partidului Democrat, Lulzim Basha, a vorbit in fata a aproximativ 140 de sustinatori la un miting de duminica.

Mai multe zeci de participanti s-au plans dupa aceea de “iritatii ale pielii si ale ochilor (…), precum si de stari voma”, a precizat Ministerul Sanatatii. Au fost semnalate si probleme respiratorii.

Si Basha s-a plans de iritatii ale ochilor, dar a plecat repede de la spital si a luat parte la inca un miting electoral, in cursul serii. El a indemnat autoritatile sa lanseze o ancheta “aprofundata si impartiala” pentru a-i identifica pe cei responsabili.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

La randul sau, premierul Edi Rama le-a urat sustinatorilor opozitiei insanatosire grabnica si a cerut “descoperirea grabnica” a cauzelor accidentului.

Presupusa otravire, pe care Partidul Democrat a numit-o o “actiune deliberata”, s-a produs pe fondul tensiunilor dintre Partidul Democrat, de centru-dreapta, si Partidul Socialist al premierului Edi Rama.

La inceputul lunii, liderii opozitiei au cedat in fata presiunilor internationale si au abandonat planurile de a boicota alegerile parlamentare de luna viitoare.
Ministrii de opozitie s-au alaturat Guvernului albanez pe 22 mai, pentru a se asigura ca resursele statului si politia nu vor fi folosite pentru a influenta rezultatul alegerilor generale din 25 iunie.

Sursa: News.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI