UPDATE Zeci de persoane care s-au mobilizat pe Facebook s-au adunat, miercuri seara, în pietele centrale din Sibiu, Cluj-Napoca, Braşov şi Constanta, pentru a protesta fata de amendamentele la Legea gratierii, adoptate de Comisia juridica din Senat, prin care condamnatii pentru dare sau luare de mita şi pentru trafic de influenta vor fi gratiati.

UPDATE Aproximativ 1.000

de persoane protestaza miercuri seara in fata Guvernului fata de decizia Comisiei juridice a Senatului de a gratia inclusiv persoane condamnate pentru fapte de coruptie. Manifestantii s-au instalat in Piata Victoriei, iar circulatia in zona a fost blocata de politisti. In fata Guvernului a fost format un cordon de jandarmi.

Circulatia in Piata Victoriei a fost blocata in jurul orei 19.45. in Piata Victoriei s-au strans aproximativ 1.000 de persoane. Ele si-au aprins telefoanele mobile pentru a ilumina cu ele, sufla din vuvuzele si scandeaza impotriva Parlamentului si a Guvernului.

"Dragnea, esti boier/ Vei fi sef de palier", scrie pe una dintre pancarte.

In Piata Victoriei se mai scandeaza "Nu scapati!" si "DNA, sa vina sa va ia!". Altii poarta pancarte pe care scrie "Parlament penal, mars la tribunal!", "Nu gratierii" si "PSD, ciuma rosie!".

Alte mesaje ale protestatarilor sunt "S-o credeti voi, derbedeilor!" si "Ati furat si vandut 23 de milioane de romani".

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Foarte multi dintre protestatari sunt insotiti de copii.

Protestul a fost convocat pe Facebook, pe pagina "Coruptia Ucide".

"Cand legea devine faradelege, rezistenta este o datorie! Ne schimbam azi programul si ne re-vedem in strada", era apelul postat pe pagina de Facebook.

Actiunea "NU gratierii coruptilor- OUG 13 revine. Si noi!" era anuntata cu incepere de la ora 19:00 si pana la 23:59.

UPDATE: In jur de 50 de prostatari s-au adunat in fata Guvernului Romaniei, in Piata Victoriei.

Pe Facebook s-a trecut la o mobilizare pentru noi proteste de amploare ce ar urma sa inceapa inca din aceasta seara in Piata Victoriei din Bucuresti. Inceperea protestelor este anuntata cu incepere de la ora 19:00.

Nicusor Dan, liderul USR, a declarat ca el va sustine aceste proteste pentru ca aceste amendamente nu sunt decat "OUG 13 in reluare".

Si presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, s-a aratat surprins neplacut de ceea ce s-a votat astazi. "Sunt neplacut surprins de ce s-a votat in Comisia Juridica", a fost declaratia scurta oferita de liderul de la Cotroceni.

Cele trei partide care au votat impotriva acestor amendamente

au fost PNL, USR si UDMR. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si