Close sidebar
Close sidebar

Protocolul de tratament pentru coronavirus, aprobat și publicat în Monitorul Oficial

Protocol tratament coronavirus. Protocolul de tratament a fost aprobat printr-un ordin al ministrului Sănătăţii, care a fost publicat în Monitorul Oficial.

A.M.S.,

Protocol tratament coronavirus

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Protocol tratament coronavirus.  Potrivit ordinului, la ora actuală nu sunt medicamente aprobate pentru tratarea infecţiei COVID-19, iar medicamentele propuse în acest protocol se bazează ''pe experienţa pandemiei de SARS din 2003, MERS 2012 şi pe datele acumulate până acum din epidemia SARS-Cov-2''.

Protocol tratament coronavirus. Medicamente

În protocol se face trimitere la o serie de medicamente utilizate de medicii chinezi la tratarea infecţiei cu noul coronavirus, acestea urmând să se administreze în funcţie de simptomele bolii şi de evoluţia cazului.

Citeste si: Informații oficiale: bilanţul deceselor persoanelor diagnosticate cu coronavirus a ajuns la 13

Protocol tratament coronavirus

Cazurile ușoare se pot externa rapid

Protocol tratament coronavirus.   Cazurile uşoare se pot externa rapid sau chiar îngriji la domiciliu, cu următoarele recomandări: minim 14 zile de izolare cu monitorizarea stării de sănătate (direct sau telefonic) şi cu precauţii luate- cameră individuală, purtarea măştii, mănâncă singur, igiena mâinilor, nu iese din casă, se arată în documentul publicat în Monitorul Oficial.

Citeste si: Un nou virus în China? Hantavirusul a ucis un bărbat

Protocol tratament coronavirus

Protocol tratament coronavirus. Criterii de examinare

În ordin sunt prevăzute şi criteriile de externare- clinic (afebril, după ameliorarea celorlalte simptome) şi virusologic- două teste PCR SARS CoV2 consecutive negative pe probe recoltate la minimum 24 de ore între ele din nazofaringe şi/sau orofaringe; acestea se recoltează la cel puţin 7 zile de primul test pozitiv şi după minimum 3 zile de afebrilitate,

conform agerpres.ro.

Protocol tratament coronavirus.   La grupe de risc sunt prevăzute ''persoanele peste 65 de ani şi/ sau disfuncţii de organ (pulmonară, cardiacă, hepatică)''.

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

Protocol tratament coronavirus

Citeste si: Nou record de decese: Spania cere ajutorul NATO

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI