PSD revine cu soluția plafonării prețurilor la energie, prezentată încă de la începutul anului, "deoarece realitatea economico-socială o impune", se spune în comunicatul de presă

Citeste si: Nicolae Ciucă asigură românii că nu vor suferi de frig la iarnă: „Nu există nicio temere!”

"Piața este profund distorsionată și nu oferă variante financiar-suportabile pentru economie, ceea ce înseamnă costuri suplimentare transferate în prețurile produselor pentru populație", avertizează social-democrații.

Ce modele din alte țări invocă PSD

Potrivit sursei citate, specialiștii PSD urmăresc cu atenție evoluțiile din Europa, unde tot mai multe voci importante din economie susțin că, după 30 de ani de liberalizare, în actualul context critic, securitatea energetică nu poate fi lăsată la mâna pieţelor.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: Ministrul Virgil Popescu face un nou anunț. Prețul petrolului a revenit la cel dinaintea războiului dintre Rusia și Ucraina

"Franța naționalizează EDF, cea mai mare companie franceză de utilități. Germania a adoptat legislația necesară preluării de către stat a companiilor în dificultate; deja a preluat temporar sucursala Gazprom și se pregătește să preia acțiuni de la o altă companie cheie din infrastructura sa energetică – UNIPER", spune biroul de presă al PSD.

PSD: "Liberalizarea pieței energetice, un eșec de proporții"

Social-democrații consideră că este momentul ca partenerii de coaliție (PNL și UDMR) să constate că liberalizarea pieței energetice, operațiune derulată în timpul guvernării de dreapta 2020-2021, "a fost un eșec de proporții" care le-ar fi adus românilor doar scumpiri în serie.

PSD consideră că reglementarea pieței energetice reprezintă un instrument de importanță decisivă în efortul statului de a stopa avalanșa scumpirilor.

Citeste si: VIDEO- Scădere semnificativă a prețurilor la carburanți în luna iulie. Vezi cu cât s-au ieftinit benzina și motorina

Este o soluție care poate oferi mai mult spațiu Guvernului să se asigure că, la iarnă, oamenii și economia vor avea și își vor permite să plătească căldura, electricitatea și carburanții.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si