Close sidebar
Close sidebar

Psihiatru, despre stilul permisiv al părinților în ceea ce privește educația copiilor: „Dați naștere unei generații de monștri!”

David Eberhard a punctat câteva aspecte referitoare la modul în care părinții își cresc copiii. În zilele noastre, el a identificat multe greșeli pe care unii părinți le fac în creșterea copiilor lor.

Ana-Maria Costea,

Psihiatru, despre stilul permisiv al părinților în ceea ce priveste educația copiilor: „Dați naștere unei generații de monștri!”


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

David Eberhard este un psihiatru suedez de renume și tată pentru 6 copii. El a dezbătut recent problema stilului permisiv al părinților în educația pe care le-o oferă celor mici.

Citește și: Șampanie, animatori și solistă de muzică populară la ziua unui elev de clasa a II-a, în școală

David Eberhard a scos cartea „Copiii la putere”, unde a analizat principiile care stau la baza educației parentale. El consideră că libertatea pe care o primesc copiii în sistemul de educație nordic este una exagerată, lucru care duce la formarea unor „generații de adulți fără empatie socială, cu șanse mari de a eșua în viață, cu tendințe sinucigașe și victimele viciilor”.

„O generație de monștri” în loc de copii normali

Chiar dacă sistemul de educație scandinav se remarcă printre cele mai bune, psihiatrul susține că un copil răsfățat și căruia i s-au permis foarte multe, riscă să sfârșească prin a fi dezamăgit în viață.

Citește și: O adolescentă de 17 ani din Argeș s-a sinucis cu doar câteva zile înainte de majorat. Tatăl Antoniei traversează clipe de coșmar: „Te iubesc și te voi urma”

„Trăim în epoca copiilor desfrânați și needucați, iar părinții preferă să nu intervină în proces. Înainte, societatea noastră era una a adulților. Existau anumite valori și o anumită ierarhie. Copiilor li se făcea observație atunci când nu se purtau cuviincios. Dacă un copil nu era cuminte, oricine putea să se apropie de el și să îi spună Nu e frumos cum te porți, termină. O astfel de coerență nu mai există astăzi”, a declarat psihiatrul David Eberhard pentru The Telegraph.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citește și: Elevul de 15 ani care a hărțuit și băgat cu capul în toaletă doi copii a fost reținut

Psihiatrul mai consideră că părinții permisivi dau naștere unei „generații de monștri” și că „a-i spune <<nu>> unui copil, nu este același lucru cu a bate un copil”.

Sfaturile psihiatrului, în legătură cu modul de creștere al copiilor

“Copilul nu are nevoie să îi fiți prieten, ci părinte. Nu trebuie să coborâți la nivelul lui, să nu îl contraziceți, să îi faceți tot timpul pe plac, să nu mai aveți nici o putere de decizie. E total greșit. Copilul are nevoie de limite, de opoziție, de disciplină și rigoare.

Citește și: VIDEO- Șocant. Elevi bătuți, obligați să meargă în genunchi și băgați cu capul în WC în Bacău

Părinții nu mai decid nimic și doresc să fie la fel de cool și rebeli ca și odrasla lor. Acum societatea noastra se transformă într-o societate de adolescenți de toate vârstele”, a mai spus psihiatrul David Eberhard.

Psihiatrul mai avertizează că problemele sociale sunt în creștere și, potrivit lui, copiii au așteptări mult prea mari, iar viața este prea dură pentru ei.

„O vedem în tulburările de anxietate și de automutilare, care au crescut în mod dramatic”, a menționat el.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citește și: Mirela Vaida este o mamă strictă. Prezentatoarea TV a dezvăluit cum îi educă pe cei 3 micuți ai ei: „La noi, autoritatea în casă a fost cuvântul-cheie”

David Eberhard mai spune că frica nu este o metodă de luat în calcul, deoarece această practică aduce mult rău în viața copilului. El punctează faptul că echilibrul este foarte important în educația copilului.

Sfatul pe care el îl dă părinților este să acorde atenție copilului, dragoste și afecțiune, dar să nu uite cine este adultul.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI