Exista doua ipoteze in acest sens, dar niciuna dintre ele nu este benefica pentru dezvoltarea psihica a micutilor si mai ales pe relatia de sinceritate care se leaga intre el si parinti.

Prima teorie ii apartine lui Christopher Boyle, un psiholog de la Univesitatea din Exeter care este si cercetator asupra sanatatii mentale a persoanelor la Univesitatea Australia din New England, SUA, a spus ca acest mit al lui Mos Craciun poate sa afecteze in timp relatia dintre micuti si parintii lor.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

El spune ca aceasta minciuna poate sa il faca pe copil sa nu mai aiba incredere in parintii lui si sa nu le mai dezvaluie totul si nici sa nu mai creada tot ce ii spun acestia.

Un alt studiu scoate la iveala faptul ca cei mici pot fi dezamagiti de minciuna aceasta, dar nu vor fi suparati pe parinti, mai mult, ii vor considera pe adulti tristi si demni de mila ca au ajuns sa ii minta atata timp.

Pe langa asta, multi copii ajung sa fie tristi in perioada sarbatorilor pentru ca stiu ca Mos Craciun nu este real si nu mai au asteptari prea mari de la Sarbatorile de Iarna, noteaza jurnalistii americani.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si