O agenție de cercetători din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății a clasificat pudra de talc și produsele cosmetice care conțin talc ca fiind ”probabil cancerigene”. Pe aceeași listă, cu aceleași repercursiuni, ar fi și acrilonitrilul.

Conform rezultatelor experților de la Agenția Internațională de Cercetări asupra cancerului, talcul este ”probabil cancerigen” pentru populație.

Pudră de talc

Pudră de talc

[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Folosesti pudra de talc? Uite la ce pericole te expui tu sau copilul tau!

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Un avion de pasageri a cerut aterizarea de urgență în România. Zboară în cerc deasupra județului Vâlcea pentru a consuma combustibilul- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

Potrivit cercetărilor, expunerea din timpul extracției, măcinării, prelucrării și fabricării talcului sau a produselor care îl conţin poate duce la cancer ovarian în rândul doamnelor și domnișoarelor. Și aici vorbim de produse cosmetice și pudre pentru corp care conțin talc, des folosite. Cu toate aceste date, experții de la OMS nu exclud anumite distorsiuni în studiile care au arătat o creștere a numărului de cazuri de cancer.

Citește și: O studentă de 21 de ani a primit o veste cruntă de la medici, după ce au liniștit-o că are o "banală infecție"

Concret, studiile la care au participat 250.000 de femei din Statele Unite ale Americii nu au arătat vreo legătură între utilizarea pudrei de talc pe corp și riscul de a face cancer ovarian.

Pudră de talc

Pudră de talc

[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Trucuri ieftine si deloc costisitoare. Cum sa iti transformi incaltarile pentru iarna, fara sa trebuiasca sa le schimbi cu unele noi. Afla "Cat te costa"

Deși acum evaluarea s-a concentrat asupra produselor cu talc care nu conțin azbest, în 1970, talcul cu azbest a dus la studii care au indicat un risc mai mare de cancer ovarian în rândul femeilor care foloseau produse cu această substanță. De asemenea, OMS a clasificat acrilonitrilul, folosit în fibre de îmbrăcăminte, covoare, materiale plastice, piese auto și găsit și în fumul de tigară, ca fiind ”posibil cancerigen” existând ”dovezi suficiente” de cancer pulmonar și ”dovezi limitate” de cancer de vezică.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si