Pui Shanghai.  Cea mai mare problemă a puiului Shanghai este reprezentată de faptul că această conține făină, care ulterior este prăjită. Așadar, dacă vrei să faci pui Shanghai sănătos cel mai bine este să îl pui la cuptor, fară ulei, sau la abur.

Pui Shanghai. Rețetă sănătoasă

Va oferim, prin urmare, o rețetă sănătoasă de pui Shanghai!

Pui Shanghai. Ingrediente

  • sare și piper
  • 100 g amidon de porumb
  • 1 ceasca semințe de susan
  • 4 lingurite făină
  • 2 lingurite muștar simplu
  • 6 lingurite sos de soia
  • 3 ouă
  • 1 piept mare de pui

Citeste si: Untură de porc. Adevărul pe care nimeni nu îl spune

Pui Shanghai
Pui Shanghai

Pui Shanghai. Mod de preparare

Chiar dacă este un preparat originar din China, din fericire, este o rețetă extrem de simplă și rapidă pe care o poți prepara oricând în propria bucătărie. Iată ce ai de făcut!

Se trec fâșiile de pui prin amestecul rezultat, după se trec și prin semințele de susan și se pun la cuptor până capată o culoare aurie.

Pui Shanghai
Pui Shanghai

Rețeta este simplă, iar preparatul poate fi servit alături de o salată de vară sau o salată cu murături.

Citeste si: Miere cu nuci. Amestecul-minune care te scapă de o mulțime de boli

Pui Shanghai. Ce efect au prăjelile asupra sănătății noastre?

Din păcate, rântaşurile, carnea de pui sau de porc prăjită, jumările sau cârnăciorii prăjiţi sunt „delicatese’’ la care mulţi români nu vor sau nu pot să renunţe.

În timp, toate acestea pot agrava boli grave de stomac, cum sunt ulcerele şi gastritele şi chiar cancerele de stomac.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Pui Shanghai
Pui Shanghai

Dacă eşti în situaţia în care tu sau cei din familie nu pot renunţa la prepararea mâncărurilor în acest fel, încearcă să urmezi sfaturile unor medici specialişti pentru a avea cât mai puţin de suferit.

Citeste si: Nuci umplute ca la bunica. Rețeta perfectă

Prăjirea în ulei de floarea soarelui

Să vorbim mai întâi de prajirea în ulei de floarea soarelui. Fie că prăjeşti sau căleşti ceapă, legume sau cartofi, ai mare grijă să nu exagerezi cu temperaturile. Atunci când prajirea se face la temperaturi ce depăşesc 220 de grade, se produc ceea ce specialiştii numesc peroxidări toxice pentru organism (mai popular acest fenomen se numeşte şi râncezire).

Dacă prăjeşti cartofi, spre exemplu, sau orice conţine amidon apar nişte substanţe cancerigene pentru organism (numite acrilamide).

Citeste si: Piftie. Adevărul pe care puțini medici îl spun! Ce substanță conține?

Nu este bine nici să păstrezi uleiul în care prăjeşti şi să-l

combini cu unul proaspăt, pentru că substaneţele toxice prezente în uleiul folosit deja vor intra şi în cel proaspăt adăugat. Ideal ar fi să schimbi uleiul ori de câte ori prăjeşti şi să ai girjă ca temperatura să nu nu depăşească 180 de grade.

Pui Shanghai. Cum îţi dai însă seama la ce temepratură a ajuns uleiul?

Fii atentă ca din tigaie să nu iasă fum. Recomadarea specialiştilor în alimentaţie ar fi să nu se pună legumele sau orice altceva în acelaşi timp cu uleiul.

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Mai întâi, aşteapată ca uleiul să se încingă puţin (până la 180 de grade C) şi apoi adaugă şi legumele sau carnea. Dacă foloseşti friteuza, după 5-6 folosiri este mai sănătos să înlocuieşti complet uleiul. Pentru prăjire, este bine să se folosească tigăi teflonate sau sferice şi să se pună cât mai puţină grăsime.

Citeste si: Macaroane cu brânză. O reţetă cu care nu veţi da greş niciodată

Pui Shanghai. Faina prăjită

Nici făina sau bulionul prăjite chiar pentru o perioadă scurtă de timp în ulei încins nu sunt o alternativă sănătoasă de preparare a mâncării. De asemenea, şi în urma acestor prăjeli specialiştii avertizează că se degajă periculoasele substanţe cancerigene, acrilamidele. Făina, ca şi cartoful, conţine amidon iar substanţele toxice se generează mai ales atunci când se foloseşte ulei foarte încins. Nu înseamnă însă că dacă vei prăji fără ulei, în vase de teflon, ceea ce prepari este pe deplin sănătos. În acest fel se activează însă mai puţine substanţe toxice.

Cum prăjim corect și sănătos

Pui Shanghai. Respectă temperatura optimă de prăjire care se situează între 160 și 180 de grade Celsius

La aceasta temperatură, uleiurile formează o crustă la suprafața alimentelor, însă nu pătrund în interior. O temperatură mai mică de 160 de grade va permite uleiului să pătrundă în interiorul alimentelor prăjite, acestea devenind extrem de grase și pierzându-și savoarea.

Pui Shanghai
Pui Shanghai

Citeste si: Rețeta copilăriei- ciocolată de casă cu lapte praf

Pe de altă parte, dacă temperatura e prea ridicată, uleiul va oxida, gustul preparatelor fiind astfel alterat. De asemenea, alimentele se vor usca excesiv.

Pui Shanghai.  Ține cont de grosimea alimentului pe care îl prăjești

Cu cât acesta este mai gros, cu atât temperatura trebuie să fie puțin mai mare pentru a asigura o bună preparare a interiorului și pentru a obține o crustă apetisantă.

Pregătiți alimentele reci la foc mediu

Cu cât un aliment este mai rece, cu atât va fi mai crocant după prăjire. Asadar, carnea, ouale si legumele ar trebui prajite imediat ce sunt scoase din frigider, nu dupa ce sunt lasate sa ajungă la temperatura camerei.

Pui Shanghai.  Sarea se adaugă la final

Sarea trebuie adăugată la sfârșit pentru ca preparatele să nu piardă foarte multă apă în timpul prăjirii

Citeste si: Fasole cu ciolan afumat. Rețeta ardelenească la ceaun

Uleiul nu se refolosește

Uleiul pentru prăjit nu se refolosește pentru că devine dăunător. De fiecare dată când prăjești ceva, aruncă uleiul și inlocuiește-l cu unul proaspăt în momentul în care gătești.

Pui Shanghai.  Trebuie să scurgi uleiul în exces

După ce scoți preparatele prăjite din tigaie, este important sa le scurgi bine de uleiul în exces, iar apoi sa le așezi într-un vas tapetat cu șervețele de hartie, care absorb uleiurile care rămân pe suprafața preparatelor.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si