In articol:
Pulpe de pui la cuptor. Ingrediente:
pulpe de pui superioare- o caserolă
6 cartofi
o roşie
un gogoşar mic (sau ardel gras)
o ceapă
5-6 căţei de usturoi
sare, piper, cimbru după gust
zeamă de lămâie
1-2 linguri de ulei de măsline (sau de floarea soarelui)
Citeste si: Tochitură. Rețeta originală din Bucovina
Pulpe de pui la cuptor. Mod de preparare:
Se spală pulpele, se curăţă cartofii, usturoiul şi ceapa. Se taie cartofii cubuleţe. Se spală roşiile şi gogoşarul (ardelul gras) şi se taie cubuleţe şi se pun toate într-un bol împreună cu pulpele.
Citeste si: Ostropel de pui. Rețeta tradițională a bunicii
Se sărează, piperează şi condimentează cu cimbru, după gust, şi se stoarce şi zema de la o lămâie (se poate pune şi bere peste toate în bol pentru frăgezime).
Citeste si: Dovleac. Cum îl cureți în mai puțin de 10 minute
Se pun la macerat la rece pentru aproximativ 2 ore. Se așează într-o tavă unsă cu 1-2 linguri de ulei şi se dau la cuptor la foc potrivit pentru aproximativ 2 ore (se adaugă şi nişte apă în tavă, înainte de a pune la cuptor, pentru a fierbe un pic înainte să se prăjească).