Close sidebar
Close sidebar

Putin acuză Ucraina de „încălcări flagrante” ale dreptului umanitar. Ce a discutat cu Macron și Scholz

​Franța și Germania au cerut din nou lui Rusiei să înceteze focul în Ucraina. Într-o convorbire telefonică cu Vladimir Putin, Emmanuel Macron și Olaf Scholz au subliniat nevoia unei soluții diplomatice pentru conflictul militar.

Diana Bostan,

Vladimir Putin, discuție cu Macron și Scholz


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Liderul de la Kremlin i-a informat pe cei doi despre dicuțiile cu partea ucraineană care ar fi avut loc în format video în ultimele zile și a acuzat Kievul că „încalcă flagrant” dreptul internațional umanitar.

Putin acuză Ucraina de luare de ostatici

Putin susține că autoritățile ucrainene iau ostatici civilii și-i folosesc ca scuturi umane, precum și că desfășoară „arme grele” în zone rezidențiale, potrivit unui comunicat al Kremlinului.

Citeste si: Rușii au bombardat Moscheea Sultanului Suleiman, unde se adăposteau peste 80 de civili, în Mariupol: „Copiii se ascund acolo”

El a acuzat, de asemenea, „batalioanele naționaliste” ucrainene că „întrerup sistematic operațiunile de salvare și intimidează civilii care încearcă să plece” din zonele de luptă.

Citeste si: Zelenski cere eliberarea imediată a primarului din Melitopol, arestat de forţele ruse: „Este un război pentru independenţa noastră”

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

„Vladimir Putin i-a îndemnat pe Emmanuel Macron și Olaf Scholz să influențeze autoritățile de la Kiev pentru a pune capăt acestor acțiuni criminale”, a precizat Kremlinul.

Ce a discutat cu Macron și Scholz

Președintele Franței, Emmanuel Macron, și cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, au sâmbătă o nouă convorbire telefonică cu Vladimir Putin pe tema războiului din Ucraina.

Citeste si: Armata rusă a atacat un aerodrom militar din Vasilkov şi un centru informatic al serviciilor secrete din Bovarî- TASS

Cei trei lideri au avut o altă convorbire telefonică joi în care Franța și Germania au cerut Rusiei să înceteze imediat focul în Ucraina.

Citeste si: O ucraineancă a mers 17 kilometri cu câinele său bătrân pe umăr: „Nu l-am putut abandona. Face parte din familie”

Potrivit AFP, după întâlnirea din 7 februarie de la Kremlin, Macron și Putin au avut nouă discuții telefonice, potrivit unui comunicat al președinției franceze.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI