Braila a fost la un pas sa nu mai existe pe harta dupa ce, in 28 august 1944, pe fondul retragerii armatei germane, un tren plin cu munitie si provizii a fost atacat de locuitorii cartierului Brailita. In timpul rafuielii, o scanteie a aprins tot praful de pusca si atunci s-a dezlantuit IADUL pe pamant.

350 de oameni si-au pierdut viata, pagubele in infrasctructura au fost uriase, iar un cartier intreg al orasului a fost ras de pe fata pamantului.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Aceasta catastrofa este considerata a doua cea mai cumplita tragedie feroviara dupa cea petrecuta la Ciurea, in judetul Iasi, tragedie in care au murit 1.000 de oameni.

Detalii despre oribilul accident au fost relatate de catre scriitorul brailea Ioan Munteanu in volul "Stradele Brailei", carte publicata in 2009. El a reconstituit momentul pe baza mai multor documente si a declaratiilor martorilor la tragicul incident.

Detalii despre acest incident ai AICI. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si