Prototipul rachetei SpaceX a zburat la mai mult de 10 mile deasupra Texasului și a aterizat la șase minute după lansare. Este a treia oară când un astfel de zbor este testat.

Predecesorii prototipului actual, SN8 și SN9, care au zburat pe 9 decembrie 2020 și respectiv pe 2 februarie 2021, au explodat după ce au atins solul.

Citeste si: Ora de vară în 2021. Când dăm ceasurile înainte

Care este cauza exploxiei rachetei SpaceX

O scurgere de combustibil este probabil motivul pentru care racheta SN10 a ajuns în bucăți. Vehiculul spațial de nouă generație a reușit totuși să aterizeze pe suportul său extins. Apoi s-a dezvoltat un incendiu în jurul bazei și opt minute mai târziu, SN10 s-a destrămat pe platforma de aterizare.

Cu toate acestea, SpaceX va fi încurajat de test și de faptul că prototipul și-a executat cu succes manevrele în zbor și a reușit să facă o aterizare rezonabilă, potrivit BBC News. Aceste repere vor da companiei încredere pe măsură ce înaintează cu conceptul ambițios.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

space x
Space X înainte de explozie. Momentul în care SN10 se apropie încet de sol

Care este planul lui Elon Musk cu Space X

SpaceX are în vedere să înlocuiască rachetele Falcon ale NASA din prezent. Aceste vehicule desfășoară misiuni regulate- atât cu echipaj, cât și fără echipaj- pentru agenția spațială americană, armata americană și alte zboruri comerciale.

Onul de afaceri Elon Musk spune că noile rachete cu o înălțime de 50 m vor face totul mai bine și mai rapid, orbitând sateliți și transportând pasageri, atât în jurul Pământului, cât și în destinații din afara lumii, cum ar fi Luna și Marte.

Elon Musk a promis o excursie lunară în 2023 miliardarului japonez Yusaku Maezawa. Miliardarul va călători într-o navă stelară cu alte opt persoane și a anunțat în această săptămână că primește apicații de la oricine este interesat să se alăture proiectului său „dearMoon”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si