După ce Radu Mazăre s-a retras din politică, a continuat să facă bani din turism. În afară de celebrul resort contruit în Madagascar, fostul edil al Constanței a devenit și consilier al miliardarului egiptean Samih Sawiris, șeful companiei Orascom din Egipt, înființată de tatăl său în urmă cu 70 de ani.

Mazăre a devenit consilierul egipteanului în urmă cu 3 ani, însă cei doi se cunoșteau de mai multă vreme.

Sawiris (în prezent cu o avere evaluată de Forbes la 850 milioane dolari) s-a arătat interesta de un proiect imobiliar în Constanța, însă acesta nu s-a materializat. Samih desfășoară însă prin compania sa lucrări de construcție în Egipt, Muntenegru și Elveția. Alte operațiuni desfășurate de concern au mai avut loc în Algeria, Turcia, Pakistan sau Irak. Compania deține una dintre cele mai importante stațiuni din Egipt, El Gouna. În 2013, Bill Gates a investit 1 miliard dolari în compania de construcții a concernului.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Radu Mazăre va fi adus în ţară în 20 mai

Mazăre: "Nu mă mai interesează societatea românească"

”Voi fi consultant al managerului general în ceea ce privește dezvoltarea urbană și dezvoltarea turistică. Am fost, am negociat contractul pentru că primisem această ofertă de muncă din partea companiei Orascom, o companie multinațională cu dezvoltări foarte mari turistice.

Am negociat contractul și m-am primit semnat. Urmează să-l semnez și eu. În principiu, cam în două săptămâni și jumătate este semnat. Această companie deține dezvoltări turistice de genul orașelor. Cel mai mare oraș pe care îl deține este El Gouna. V-am spus că nu mă mai interesează ce se întâmplă în societatea românească. Nu mai vreau să fiu persoană publică”, spunea Radu Mazăre în 2016.

Radu Mazăre a fost reținut în Madagascar și va fi extrădat în România la începutul săptămânii viitoare, el urmând să își ispășească o condamnare cu executare într-un dosar de corupție.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si