Secretarul de stat din MAI Raed Arafat consideră că  situația nu este îngrijorătoare în acest moment, ci e o situație "care necesită precauție pentru următoarele 2-3 săptămâni" până atingem vârful și apoi începe să scadă.

Citeste si: Bilanț coronavirus în România, 27 ianuarie. A doua zi cu peste 30.000 de cazuri noi de COVID-19

Raed Arafat: Evoluția e în creștere

Evoluția infectărilor cu coronavirus e în creștere, a precizat Raed Arafat, care a adăugat că, cu cât crește numărul cazurilor, la un moment "vom vedea și o presiune pe anumite părți din sectorul sanitar”.

„Dacă menținem acest ritm, este posibil ca săptămâna viitoare să ajungem sau chiar să depășim 1.000 de cazuri la Terapie Intensivă”, a declarat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

Citeste si: Tragedie într-o sală de clasă. Un elev s-a stins din viață chiar sub ochii colegilor la o zi după ce ieșise din carantină

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

În debutul ședinței de Guvern de joi, ministrul Sănătății Alexandru Rafila a precizat că în prezent ne aflăm sub pragul de 40% grad de ocupare în secțiile de Terapie Intensivă.

Ministrul Sănătății a adăugat că nu în toate județele situația este la fel, astfel că se va începe probabil de săptămâna viitoare transferul de pacienți între județe.

În anteriorul val pandemic, România a atins un vârf de aprox.

1.800 de cazuri la ATI. În cursul săptămânii trecute, Raed Arafat a precizat un lucru important: cu cât creşte numărul cazurilor pozitive, există posibilitatea să crească şi numărul cazurilor din terapie intensivă. Până la acel moment impactul nu era unul major, care să necesite paturi suplimentare şi capacităţi suplimentare. 

Citeste si: Ioana Mihăilă a declarat că fiul ei în vârstă de 8 ani s-a vaccinat. Cum se simte minorul

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Raed Arafat a precizat că numărul de paturi nu este folosit la capacitate maximă, doar că medicii rămân în continuare precauți cu privire la o posibilă creștere a numărului de persoane care să necesite îngrijire de specialitate.

Câți români sunt la ATI în acest moment

Potrivit bilanțului oficial anunțat joi de Grupul de Comunicare Strategică (GCS), la ATI sunt internate 731 de persoane, cu 39 mai mult decât în ziua anterioară. Dintre cei 731 de pacienți internați la ATI, 620 sunt nevaccinați.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 7.834,

cu 486 mai mult decât în ziua anterioară.

Din totalul pacienților internați, 704 sunt minori, 692 fiind internați în secții, cu 37 mai mult decât în ziua anterioară și 12 la ATI, similar cu ziua anterioară.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si