Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat luni seara că aproximativ 155 de pacienţi aflaţi la unităţi de primiri urgenţe din Bucureşti necesitau în cursul zilei de ieri administrarea de oxigen.

Citeste si: Premierul Florin Cîțu, avertisment după tragedia de la "Victor Babeş". Trei pacienți morți, după ce au rămas fără oxigen

Precizările au fost făcute în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la ora 23.00

la Palatul Victoria, în contextul tragediei de la Spitalul Victor Babeș, unde trei pacienți în stare gravă au murit după ce instalațiile de oxigen s-au defectat.

Raed Arafat a fost întrebat dacă în unităţile de primiri urgenţe din Capitală există în acest moment pacienţi care aşteaptă să se elibereze locuri la terapie intensivă.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Tulpina britanică a coronavirusului a pus stăpânire pe o întreagă țară. Tot mai mulți tineri sunt spitalizați

n cursul zilei de astăzi erau, la un anumit moment, în jur la 154-155 de pacienţi, dar asta e în dinamică.

Unii au nevoie numai de oxigen. Ce e important este că cei intubaţi- ventilaţi şi cei ventilaţi pe CPAP (Continuous Positive Airway Pressure- n.r.) a scăzut numărul lor astăzi faţă de ieri. Dar totuşi există un număr, de aceea insistăm ca oamenii să solicite ajutorul medical mai devreme", a declarat Raed Arafat.

Raed Arafat: La Bucureşti astăzi am pierdut opt paturi ATI

Șeful DSU nu a putut oferi date exacte în ce priveşte numărul de locuri de terapie intensivă din Bucureşti, subliniind că situaţia se schimbă, fiind una dinamică.

"Cifrele se schimbă, vorbim de dinamică. La Bucureşti astăzi am pierdut opt paturi, pe care noi le-am pus în funcţiune sâmbătă. Au rămas, bineînţeles, cele 20 de la Spitalul Foişor şi toate paturile şi tot ce a fost instalat suplimentar la Universitar, la Spitalul Sf. Pantelimon, la Fundeni", a precizat Raed Arafat, potrivit Agerpres.

La nivel naţional, luni au existat "foarte puţine" paturi libere la terapie intensivă şi Ministerul Sănătăţii caută soluţii pentru creşterea numărului acestora, a mai spus secretarul de stat din MAI.

"Dacă am avut 1.532 de pacienţi pe paturi ATI, deci cel puţin 1.532 de paturi există. Dacă la 1.532 de paturi am avut zero paturi libere, înseamnă că acesta a fost numărul maxim pentru adulţi. Dacă le adăugăm şi pe cele de copii, şi pe cele de obstetrică ginecologie, trecem peste 1.600. Numai că noi pe astea nu le luăm în considerare şi luăm în considerare numai paturile care sunt de adulţi", a arătat Raed Arafat.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si