Cel puţin trei pacienţi au murit, luni după-amiază, după ce au rămas fără oxigen într-o unitate mobilă de Terapie Intensivă aflată la Spitalul Victor Babeş din Bucureşti.

În urma unei erori la sistemul de oxigen al TIR-ului ce aparţine DSU, ventilatoarele care îi ajuta pe pacienţi să trăiască s-au oprit în jurul orei 17.00. Erau 8 pacienți în stare gravă în unitatea mobilă ATI de la Spitalul Victor Babeş, iar trei dintre aceștia au decedat.

Citeste si: Tulpina britanică a coronavirusului a pus stăpânire pe o întreagă țară. Tot mai mulți tineri sunt spitalizați

Premierul Florin Cîțu: A început o anchetă

Premierul Florin Cîțu a anunțat luni seara după ora 23.00, într-o declarație de presă de la Palatul Victoria, că a fost demarată o anchetă în acest caz. 

"Trei persoane au decedat astăzi. În acest moment nu știm de ce. Condoleanțe familiilor îndoliate. Din ce știm până acum se pare că este un accident, dar a început și o anchetă. Am vorbit cu ministrul de Interne, i-am cerut ca această anchetă să fie cât mai rapidă și mai transparentă pentru că toți vinovații pentru ce s-a întâmplat în această seară trebuie să răspundă", a declarat Florin Cîțu.

Citeste si: Florin Cîțu a anunțat când scăpăm de masca de protecție. Există o singură condiție

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Potrivit premierului, ne aflăm într-un război cu pandemia de coronavirus de un an de zile, iar presiunea pe spitale este foarte mare. Presiunea pe secțiile de terapie intensivă este foarte mare, a precizat Florin Cîțu.

Citeste si: Vești incredibil de bune: Încă 144 de cabinete noi pentru vaccinarea cu serul Pfizer

"De ce am ieșit în această seară. Am văzut că administratorii sau reprezentanții statului fug în aceste momente, fug de comunicare. Cetățenii au nevoie să comunicăm mai mult în aceste momente. Au nevoie să venim să le explicăm, de aceea l-am adus în această seară lângă mine pe domnul Arafat. Să explice exact ce s-a întâmplat, o să răspundă la întrebări, o să spună ce știm până acum", a explicat premierul României.

Premierul Cîțu: Nu putem să garantăm că astfel de accidente nu se vor mai întâmpla 

Florin Cîțu a completat că oficialii nu trebuie să fugă de comunicare, ci trebuie să vină să comunice transparent românilor, de fiecare dată.

"În continuare vom pune resurse și vom încerca să avem mai multe paturi de terapie intensivă, așa cum am cerut acum două luni de zile, pentru că în continuare suntem în această luptă cu pandemia", a mai spus premierul Cîțu.

Premierul a dat asigurări că ancheta demarată după tragedia de la Victor Balș va fi una transparentă, corectă, iar cei responsabili, cei vinovați vor răspunde.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

"Nu putem să garantăm acum că astfel de accidente nu se vor mai întâmpla. Sper că nu se vor mai întâmpla și sper să avem resursele să trecem cât mai bine. Dar ca să reducem presiunea și să ne asigurăm că nu se va mai întâmpla așa ceva, trebuie să avem o campanie de vaccinare de succes. Ele merg mână în mână", a mai spus prim-ministrul României.

Citeste si: Câte persoane s-au vaccinat anti-COVID în ultimele 24 de ore în România?

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si