Anunțul a fost făcut de către preşedintele CNCAV, Valeriu Gheorghiţă. Acesta a precizat că, din data de 13 aprilie, vor fi operaţionalizate încă 144 de cabinete noi de vaccinare unde se va aloca vaccin de la compania Pfizer. Acesta a mai adăugat și faptul că a început deja notificarea persoanelor din listele de aşteptare pentru a se putea programa.

Potrivit datelor transmise de autorităţi, odată cu deschiderea celor 144 de noi centre, numărul de fluxuri pentru vaccinarea cu Pfizer ajunge la 948.

Totodată, din data de 20 aprilie, vor fi deschise încă 41 de cabinete noi de vaccinare, unde se va aloca de asemenea vaccin de la compania Pfizer.

Citeste si: Vaccinul AstraZeneca va fi înlocuit cu Pfizer în mai multe centre de vaccinare

Centre de vaccinare în România

Un număr de 86 de centre, cu 103 fluxuri în total, folosesc serul de la Moderna, iar peste 240 de centre folosesc serul AstraZeneca.

Câte persoane s-au vaccinat în România în ultima zi

Potrivit CNCAV, în ultimele 24 de ore s-au vaccinat 62.881 de persoane. Cele mai multe persoane au fost vaccinate cu serul Pfizer, respectiv 46.271, în timp ce altor 8.591 persoane le-a fost administrat vaccinul anti-COVID Moderna. Cu serul de la AstraZeneca au fost vaccinate un număr de 8.019 de persoane.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Vaccinul Pfizer [Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Țara care amână rapelul la vaccinurile Pfizer și Moderna. Milioane de români, vizați

De la începutul campaniei de vaccinare și până în prezent s-au vaccinat 2.326.484, dintre care 1.435.730 de persoane au făcut și rapelul. Campania de vaccinare a început în 27 decembrie, cu personalul medical şi angajaţii din centrele medico-sociale. 

Reacții adverse la vaccinul anti-COVID

În ultima zi au fost înregistrate 93 de reacţii adverse. Astfel, un număr 35 de reacţii au fost raporate la vaccinul Pfizer şi 27 la vaccinul Moderna, iar restul de 31 de reacții la persoanele care s-au vaccinat cu serul AstraZeneca.

Conform informațiilor oferite de către CNCAV, până în acest moment au fost folosite 3.762.214 doze de vaccin anti-COVID-19.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si