Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din MAI spune că, la acest moment, vaccinarea protejează împotriva tuturor formelor de coronavirus şi reduce şansa să ai o formă gravă de COVID-19m inclusiv faţă de varianta indiană. 

Citeste si: Când începe Euro 2020. Unde se joacă meciul de deschidere Turcia- Italia

"Până acum, din ce date avem, vaccinurile au o eficienţă variabilă.

Da, sunt studii care arată, unele poate mai puţin sau mai mult, dar nu înseamnă că nu au efect şi nu sunt eficiente. Acest lucru se analizează de către oamenii de ştiinţă. Dacă vor trebui adaptări, dacă va trebui suplimentarea de doze cu anumite modificări. Acest lucru o să îl vedem. La acest moment, vaccinarea protejează şi reduce şansa să ai o formă gravă, inclusiv faţă de varianta indiană, din ce ştim", a declarat Raed Arafat după ședința de guvern de miercuri, 9 iunie.

Citeste si: Ce se întâmplă cu virusul Sars-Cov-2 în România. Bilanțul zilei

Raed Arafat: Știința se va adapta și va rezolva noile probleme

Raed Arafat a precizat că persoanele care nu se vaccinează deloc sunt mult mai vulnerabile decât restul și că "vaccinarea rămâne soluţia pentru toate variantele care există în acest moment": 

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

"Dacă lucrurile ştiinţifice vin cu alte informaţii, pentru că se fac studii, pot să apară oricând studii noi, atunci se va adapta tot ştiinţa pentru a rezolva această problemă. Există mijloacele, există posibilitatea de adaptare şi această adaptare se va face în timpul cel mai scurt. Important este însă că, dacă nu se vaccinează deloc persoana, vulnerabilitatea şi expunerea este mult mai mare şi pentru persoana respectivă şi pentru persoanele din jurul ei.

Rămâne vaccinarea soluţia pentru toate variantele care există în acest moment", a explicat el, în cadrul unei conferinţe de presă, la Palatul Victoria.

Citeste si: Guvernul a adoptat legea care interzice cumulul pensiei cu salariul. Florin Cîțu: Am introdus creșterea opțională a vârstei de pensionare la 70 de ani

Starea de alertă, prelungită cu 30 de zile. Ce măsuri de relaxare intră în vigoare

Starea de alertă a fost prelungită cu 30 de zile, printr-o decizie luată astăzi de Guvernul României. Vezi mai jos ce modificări legate de restricțiile în pandemie intră în vigoare începând de sâmbătă, 12 iunie.

Hotărârea de Guvern conține și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata noii perioade de stare de alertă, pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Citeste si:  Guvernul a adoptat legea care interzice cumulul pensiei cu salariul. Florin Cîțu: Am introdus creșterea opțională a vârstei de pensionare la 70 de ani

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Printre noutăţi se află și posibilitatea participării la nunţi şi botezuri, în interior, a unui număr de 200 de persoane, cu condiţia asigurării a unui spaţiu de doi metri pătraţi pentru fiecare om, după cum a explicat Raed Arafat în conferința de presă de după ședința de Guvern.

Citeste si: 4,5 MILIOANE DE ROMÂNI S-AU VACCINAT ANTI-COVID

Raed Arafat: Ne aşteptăm la un procent de 60-70% români vaccinați

Întrebat cum vede iniţiativa primarului Sectorului 2, în baza căreia persoanele care se vaccinează la centrul mobil din Piaţa Obor vor primi gratuit o porţie de mici şi o băutură răcoritoare, Arafat a susţinut că este importantă creşterea ratei de imunizare împotriva SARS-CoV-2.

"Eu nu am să comentez acest lucru, nu am să comentez ce face unul şi altul. Pentru noi importantă este orice formă de a creşte numărul celor vaccinaţi cât mai repede şi să ajungem la un procent important din populaţie vaccinat. Şi, ştiţi că noi ne aşteptăm la un procent de 60-70%, asta este ce vrem să facem. Fiecare vine cu metode de explicaţii, de informare, diferite metode", a afirmat şeful DSU.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si